Darts-vb: Cross szettet sem vesztett, Lewis–Van Gerwen a 16 között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.23. 23:25
null
Rob Cross megtette a második lépést is a címvédés felé (Fotó: PDC)
A kilencedik kiemelt James Wade kétszettes hátrányból felállva 4:3-ra legyőzte honfitársát, Keegan Brownt a londoni PDC-dartsvilágbajnokság harmadik fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 16 közé. A háromszoros vb-elődöntős angolon kívül vasárnap délután továbbjutott Brendan Dolan és Chris Dobey, míg az esti programban Adrian Lewis és a címvédő Rob Cross is simán győzött.

A 2014-es junior-világbajnok Keegan Brown a játszmákat tekintve 2:0-ra és 3:1-re is vezetett esélyesebb honfitársa, James Wade ellen, majd 3:2, 2–2-nél a győzelemért kezdhetett, de a legfontosabb pillanatokban Wade esze és a nyilai a helyükön voltak, így megfordította a meccset. A kilencedik kiemelt angol a döntő szettben egyszer ugyan elveszítette a kezdését, ám a kiszállókon háromból három nyilat a dupla mezőbe dobott. A győztes átlag 94.71, ami erősebb, mint Wade következő ellenfele, Ryan Joyce bármelyik teljesítménye az első három fellépésén.

Kiesett az Alexandra Palace nagy kedvence, a holland Vincent van der Voort, aki a 28 éves angol Chris Dobeytól kapott ki szettelőnyről. A fiatal angol versenyző az utolsó hét legből hatot megnyert és a teljes mérkőzést tekintve 51.6 százalékos hatékonysággal értékesítette a kiszállókat (16/31).

„Ha hozom a saját játékomat, nem látom okát, hogy miért ne verhetném meg Garyt is!?” – tette fel a költői kérdést Dobey, aki a legjobb 16 között Gary Andersonnal játszik.

A kétszeres világbajnok Adrian Lewisnak 97.43-as átlaggal nem okozott gondot a Raymond van Barneveldet búcsúztató Darius Labanauskas legyőzése (4:0) – pláne nem úgy, hogy az angol 52 százalékban dobta be a kiszállókat (12/23), miközben a litván csak hármat értékesített a 18 lehetőségéből. Az angolra a nyolcaddöntőben a hozzá hasonlóan kétszeres vb-győztes, világelső Michael van Gerwen vár.

„Úgy vélem, Van Gerwen sebezhető. Nagyon jó kis meccs lesz” – vélekedett Lewis.

A címvédő Rob Cross a második meccsén is 100 feletti átlaggal győzött (101.72), méghozzá úgy, hogy a spanyol Cristo Reyes szettet sem nyert ellene. Az angol dartsozó a második játszmában bull-lal befejezve dobott egy 126-os kiszállót, a harmadikban pedig 110 fölé tornászta a szetten belüli átlagát. A negyedik felvonás első játékában Reyes elhitette az Alexandra Palace közönségével, hogy megdobja a világbajnokság első kilencnyilasát, de hét tripla 20 után a tripla 19-et eltévesztette, a negyedik legben viszont 2–1-es hátrányban dobott egy tíznyilasat. Az utolsó szettet Reyes végül úgy veszítette el, hogy 107.22-es átlagot ért el.



Cross a teljes meccset tekintve 54.55 százalékban értékesítette a kiszállóit (12/22), ami hasonlóan jó arány, mint a második fordulós mérkőzésén Jeffrey de Zwaan ellen (56.25%, 9/16). A címvédő a nyolcaddöntőben a junior-világbajnok Dimitri Van den Bergh-gel vagy honfitársával, az angol Luke Humphriesszel játszik. Ha a belga versenyző jut tovább, akkor lehetősége nyílik visszavágnia Crossnak a tavalyi negyeddöntőben elszenvedett 5:4-es vereségért.

A világranglista 73. helyén álló Nathan Aspinall a hatodik kiemelt Gerwyn Price kiejtését követően tovább emelt játéka színvonalán – ezúttal már 96.17-es átlagot ért el –, és öt szettben megverte a 27.-ként rangsorolt ausztrál Kyle Andersont (4:1). Az első PDC-vb-jén szereplő angol fiú a 16 között Devon Petersennel vagy Steve Westtel játszik majd karácsony után. Ha abból a párharcból is továbbjut, akkor az elődöntőbe jutásért Toni Alcinas, Benito van de Pas vagy Brendan Dolan lesz az ellenfele. A tábla legalsó negyedében a 22. kiemelt West a legmagasabban jegyzett, még versenyben lévő játékos.

DARTS
PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
3. FORDULÓ
Vasárnapi eredmények

Vincent van der Voort (holland)–Chris Dobey (angol) 3:4
Brendan Dolan (északír)–Mervyn King (angol, 19.) 4:2
James Wade (angol, 9.)–Keegan Brown (angol) 4:3
Adrian Lewis (angol, 16.)–Darius Labanauskas (litván) 4:0
Nathan Aspinall (angol)–Kyle Anderson (ausztrál, 27.) 4:1
Rob Cross (angol, 2.)–Cristo Reyes (spanyol, 31.) 4:0

A 3. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA ÁGRAJZ SZERINT
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Max Hopp (német, 32.) 4:1
Adrian Lewis (angol, 16.)–Darius Labanauskas (litván) 4:0
Ryan Joyce (angol)–Alan Norris (angol, 25.) 4:3
James Wade (angol, 9.)–Keegan Brown (angol) 4:3

Daryl Gurney (északír, 5.)–Jamie Lewis (walesi, 28.) 3:4
Dave Chisnall (angol, 12.)–Kim Huybrechts (belga, 21.) 4:0
Gary Anderson (skót, 4.)–Jermaine Wattimena (holland, 29.) 4:3
Vincent van der Voort (holland)–Chris Dobey (angol) 3:4

Rob Cross (angol, 2.)–Cristo Reyes (spanyol, 31.) 4:0
Dimitri Van den Bergh (belga)–Luke Humphries (angol)
Ryan Searle (angol)–William O’Connor (ír) 4:1
Michael Smith (angol, 10.)–John Henderson (skót, 23.)

Nathan Aspinall (angol)–Kyle Anderson (ausztrál, 27.) 4:1
Devon Petersen (dél-afrikai)–Steve West (angol, 22.)
Toni Alcinas (spanyol)–Benito van de Pas (holland, 30.)
Brendan Dolan (északír)–Mervyn King (angol, 19.) 4:2

A 3. FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA
December 27., csütörtök
13.30

Devon Petersen (dél-afrikai)–Steve West (angol, 22.)
Dimitri Van den Bergh (belga)–Luke Humphries (angol)
Michael Smith (angol, 10.)–John Henderson (skót, 23.)

20.00
Toni Alcinas (spanyol)–Benito van de Pas (holland, 30.)
Ezen az estén lesz még két 4. fordulós mérkőzés

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik