Darts: Van Gerwen nagy hajrája döntetlent ért Lewis ellen

Vágólapra másolva!
2015.02.26. 22:03
null
Michael van Gerwen nagyot hajrázott (Fotó: Action Images)
Döntetlennel ért véget a darts Premier League negyedik állomásának rangadója Michael van Gerwen és Adrian Lewis között. A holland és az angol csatájában utóbbi már 5–2-re is vezetett, de mégsem sikerült megnyernie a találkozót.

 

Dave Chisnall (angol)–KimHuybrechts (belga)7–4

A nap első összecsapása egyáltalán nem bemelegítő parti volt a nagyágyúk későbbi ütközete előtt. Rendkívül magas színvonalon dobták a nyilakat. Akadt pillanat, amikor Huybrechts és Chisnall is 110 feletti átlagot hozott. Összesen tízszer dobtak 180-at!

Chisnall közel került a kilencnyilas kiszállóhoz a második legben, de hét tökéletes dobás után hibázott. Majd a kilencedik legben Huybrechts még közelebb került a bravúrhoz, de a belga az utolsó nyílt (dupla 12-re) hibázta el...

Sokáig kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők. Chisnall brékelt az elején, de Huybrechts nem omlott össze, makacsul tapadt az angolra. Végül Chisnall a végén jobban koncentrált, s végül 7–4-re győzött, amivel megőrizte veretlenségét. A legfőbb különbség a kiszállóátlagokban volt, Chisnall 58%-kal, Huybrechts 36%-kal zárt.

Egy érdekes adat: mindketten 107.1-es nyílátlagot értek el!

Gary Anderson (skót)–James Wade (angol) 7–4

A világbajnok Gary Anderson rosszul kezdett, hiszen rögtön az első legben elveszítette a kezdését, s Wade két játékkal elhúzott. A skótnak elsősorban a kiszállókkal gyűlt meg a baja, de hamar magára talált, és 3–3-nál utolérte riválisát.

Mint később kiderült, Wade ezzel el is veszítette lendületét. Anderson 4–4 után még egyszer elvette ellenfele kezdését, és végül simán, 7–4-re behúzta a meccset. Andersonnak ez volt a harmadik sikere, Wade-nek pedig az első veresége.

Wade kereken 50%-kal dobta a kiszállókat, míg Anderson csak 35-tel, viszont a skót nyílátlaga 98.64 százalék, az angolé 94.6 lett.

Michael van Gerwen (holland)–Adrian Lewis (angol) 6–6

A 2014-es világbajnok Van Gerwen és a korábbi kétszeres vb-győztes Lewis első négy legje mesteri játékot hozott. Mindketten hozták a kezdéseiket. Az ötödik játékban jött a fordulópont, Lewis brékelte a hollandot. Az angolnak nagyon ment a játék, a kritikus pillanatokban rendre bedobta a kiszállókat. Ezért is mehetett el 4–2-re, mert különben Van Gerwen nyílátlaga magasabb volt.

És Lewis nem állt meg itt. A hetedik játékban is elvette a holland kezdését, így tehát pillanatokon belül háromleges előnyre tett szert. Ez pofonként hatott Van Gerwenre: azonnal visszabrékelt egyet, majd a saját kezdésénél is hozta a leget. A sorozatban azonban három már nem jött össze. Lewis megnyerte a következő leget, ezzel biztossá vált számára, hogy legalább döntetlent ér el. Ezt követően Van Gerwen megnyerte a 11. játékot, 6–5-re alakítva az állást, így az utolsó leg döntött a mérkőzés sorsáról.

Van Gerwen jobban koncentrált, s az utolsó esélyét megragadva ismét elvette Lewis kezdését, 6–6-os döntetlenre mentve az összecsapást.

Mindketten 60% felett dobták a kiszállókat. Érdekesség, hogy Van Gerwen nyílátlaga sokkal magasabb volt: 106.28–98.32.

Raymond van Barneveld (holland)–Stephen Bunting (angol) 7–4

Egészen hihetetlen rajtot vett a 2007-es PDC-világbajnok Van Barneveld. A holland megnyerte az első négy leget, s az elsősorban azért fordulhatott elő, mert a 2014-es BDO-világbajnok Bunting 12 kiszálló lehetőségéből egyet sem dobott be. Az angol az ötödik játékban törte meg a jeget, a 13. esélyét már nem rontotta el.

Van Barneveld hozta a következő leget (5–1), ám ezután Bunting pillanatai következtek. Szívós munkával egészen 5–4-re felzárkózott, sőt a tizedik játékban az egyenlítésre is volt esélye, ám ez már nem sikerült neki. Van Barneveld 6–4-re alakította az állást, majd a 11. legben brékelve 7–4-re megnyerte a mérkőzést.

Phil Taylor (angol)–Peter Wright (skót) 6–6

Wright nagyon kemény ellenállást tanúsított. A skótnak eddig nem nagyon ment a játék Premier League-ben, két vereség mellett mindössze egy döntetlent ért el. A 16-szoros világbajnok Taylor vereséggel kezdett, de utána kettőt nyert.

Bár Taylor sokkal esélyesebbnek számított, 2–2 után Wright meglepetésre brékelt. Öröme nem tartott sokáig, mert a sportág legendája azonnal visszavette a kezdést (3–3).

A későbbiekben már nem nagyon találtak fogást egymáson. A korábbiakhoz képest Wright tényleg sokkal összeszedettebben dobálta a nyilakat, míg Taylor a nála hagyományosan magas nyílátlag (102.68) ellenére sem remekelt. A 6–6-os végeredmény teljesen igazságosnak mondható.

A negyedik játéknap rekordot döntött a Premier League-ben: összesen 35 db 180-ast dobtak a játékosok, néggyel többet a harmadik fordulóban összehozott 31-nél.

DARTS PREMIER LEAGUE
4. ÁLLOMÁS, BELFAST

Chisnall (angol)–Huybrechts (belga) 7–4
Anderson (skót)–Wade (angol)7–4
Van Gerwen (holland)–Lewis (angol) 6–6
Van Barneveld (holland)–Bunting (angol) 7–4
Taylor (angol)–Wright (skót) 6–6

AZ ÖTÖDIK FORDULÓ PROGRAMJA
Március 5.,Westpoint Arena, Exeter

Van Barneveld–Huybrechts
Wade–Taylor
Lewis–Bunting
Wright–Van Gerwen

Chisnall–Anderson

AZ ÁLLÁS
1. Van Gerwen431+117
2. Chisnall431+117
3. Anderson431+86
4. Taylor4211+95
5. Wade4121+24
6. Lewis4121+14
7. Van Barneveld4112-53
8. Wright422-122
9. Huybrechts413-121
10. Bunting413-131

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik