Darts: Van Gerwen és Anderson palacsintadobálásban versenyzett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.17. 14:39
Rendhagyó versenyben vettek részt a darts Premier League 2015-ös kiírásának résztvevői közül hatan: nyilak helyett ezúttal palacsintákat dobáltak.    

A Gary Anderson, Adrian Lewis, Dave Chisnall, Stephen Bunting, Raymond van Barneveld és Michael van Gerwen részvételével megtartott versenyt az nyerte, aki 30 másodperc alatt a legtöbbször meg tudta fordítani a serpenyőben a palacsintát.

Húshagyókedd (Palacsinta-nap)
Húshagyókedd a farsangi időszak utolsó napja. Mivel a másnap kezdődő negyvennapos böjti időszak alatt tilos a bőséges étkezés, így régebben a szokásokhoz híven a megmaradt tojásokból, vajból és zsírból palacsintát készítettek. Innen ered a Palacsinta-nap elnevezés, s ehhez kapcsolódóan maradt meg angolszász területeken az a szokás, hogy különböző versenyeket tartanak (pl.: palacsintaevés, vagy éppen az Andersonék által bemutatott dobálás).

A Palacsinta-nap apropóján megrendezett vetélkedésen szoros eredmények születtek, mindössze egy dartsos tudott kiemelkedni a többiek közül. S hogy kié lett a palacsintadobálás rekordja? A videóból kiderül!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik