Darts: Új-Zélandon sem talált legyőzőre Van Gerwen

Vágólapra másolva!
2019.08.24. 15:25
null
Raymond van Barneveld (jobbra) megszorongatni sem tudta Michael van Gerwent a döntőben (Fotó: AFP, archív)
Michael van Gerwen a melbourne-i után a hamiltoni World Series-versenyt is megnyerte: az új-zélandi viadal második napján Gary Andersont, Rob Crosst és Raymond van Barneveldet is legyőzte.

 

Van Gerwen legnehezebb mérkőzése a pénteki nyitány volt Kyle Anderson ellen, a nyolcaddöntőben az ausztrál 5–4-re vezetett ellene. Ekkor Van Gerwen 164-es kiszállóval tartotta meg az esélyeit, majd 5–5-nél a döntő legben Andersonnak több meccsnyila is volt. Egyiket sem tudta kihasználni, a holland viszont nem kegyelmezett, megdobta a duplát, és továbbjutott.

Van Gerwen szombaton – a nyolc nyert legig tartó mérkőzéseken – a negyeddöntőben Gary Andersonnak öt, Crossnak három, a visszavonulásra készülő, erre a tornára megtáltosodó Van Barneveldnek pedig csak egy leget engedélyezett, azaz 24–9-es összmérleggel zárta a második napot.

„Raymond ellen döntőt játszani nagy megtiszteltetés. Mindig is olyan jó volt a dartsban, mint ahogy Maradona a labdarúgásban. Mára azonban Messi vette át a stafétát, és ez a dartsban sincs másképpen” – idézte a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala Van Gerwent a döntő után.

A World Series ötödik állomása után kialakult a novemberi döntő mezőnye. Ott lesz Amszterdamban Van Gerwen, Peter Wright, Cross, Daryl Gurney, Damon Heta, Van Barneveld, Gary Anderson és James Wade. Rajtuk kívül további 16 versenyző indulhat a tornán, nekik az első fordulóban is játszaniuk kell, míg a felsorolt nyolc dartsos erőnyerő lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik