Darts PL: Skóciában egy skót elintézte a skót továbbjutást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.10. 22:58
null
Gary Andersoné az este egyetlen győzelme (Fotó: Live Darts/Twitter)
A darts Premier League utolsó előtti állomásán több dolog miatt lehetett izgulnia az aberdeeni közönségnek, leginkább Gary Anderson továbbjutásáért kellett szurkolnia. Mint később kiderült, a kétszeres világbajnok skót már felszabadultan játszhatott az este rangadóján, percekkel korábban ugyanis a honfitársa biztosította a „Repülő skót” elődöntős helyét.

 

Az idei Premier League-szezon utolsó előtti állomására már ismertté vált a legjobb négy mezőnyében három résztvevő, a nagy izgalmak a negyedik helyért versenyző Gary Andersonra és Daryl Gurneyre vártak, ám a többiek számára sem volt teljesen tét nélküli az este.

Az első találkozót játszó Michael Smithnek azért nem volt érdektelen a Raymond van Barneveld elleni összecsapás, mert egy pontszerzéssel bebiztosíthatta, hogy az elődöntőt a második helyről várja, elkerülve ezzel a címvédőt. „Bully Boy” és „Barney” kiváló meccset játszott egymással, mindkét féltől záporoztak a 100 feletti kiszállók (Smith 127-es, 107-es, Van Bareveld 122-es, 126-os, valamint 121-es checkoutot is bemutatott), igazságos döntetlen született. A holland jó játékkal fejezte be ezt a kiírást, az angol a második helyről várhatja a folytatást.

Rob Crossnak a harmadik hely bebiztosításáért kellett játszania a már biztos búcsúzó Simon Whitlockkal. A regnáló világbajnok azonnal brékelt és sokáig tartotta is az ebből fakadó előnyét, ám a „Varázsló” megrázta magát, a nyolcadik legben visszaszerezte a kezdését, amelyet megint elveszített, aztán ismét bérkelt. Az ausztrálnak a végén a győzelemre is lett volna esélye akár, de sokat hibázott, ezen a találkozón is 6–6-os végeredmény született, Cross a harmadik helyen maradt, de csak egy darabig.

Az élet-halál meccset játszó Dary Gurneynek nem volt egyszerű feladata a hazai közönség előtt óriási biztatásban részesített Peter Wright ellen, hiszen a győzelem mellett a minél jobb legkülönbségre is rá kellett mennie. Jól haladt célja elérése felé az északír, de a skót játékos 5–2-nél újabb leget nyert, ez pedig már nem fért bele, ekkor biztossá vált, hogy Gary Anderson nem eshet ki (ha Gurney 7–2-re nyert volna, akkor is azért kellett volna szorítania, hogy Anderson leget se nyerjen). Az már csak mellékes, hogy megszületett a nap harmadik döntetlenje is.

A kétszeres világbajnoknak így már nem kellett izgulnia az este legjobban várt meccsén, de még a harmadik helyet megszerezhette Michael van Gerwen legyőzésével. Felszabadultan is kezdett Anderson, míg MvG indiszponáltnak tűnt. A nyolcadik legben úgy tűnt, fordulat következik be, ugyanis a holland brékelt – innentől olyan darts kezdődött, amilyet ez a két ember játszani szokott egymással. A skót közönség végül örülhetett, Anderson egy kiváló meccset nyert meg, ezzel megszerezte a harmadik helyet.

Jövő héten Londonban fejeződik be a sorozat, Van Gerwen Crosszal játszik az elődöntőben, Smith Andersonnal találkozik, majd még az este folyamán lejátsszák a döntőt is.

DARTS
PREMIER LEAGUE
15. állomás, Aberdeen
Michael Smith (angol)–Raymond van Barneveld (holland) 6–6
Simon Whitlock (ausztrál)–Rob Cross (angol) 6–6
Peter Wright (skót)–Daryl Gurney (északír) 6–6
Michael van Gerwen (holland)–Gary Anderson (skót) 5–7

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik