Darts: holland este Leedsben, MvG és Barney is győzött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.08. 22:41
null
Michael van Gerwen fontos győzelmet aratott
A múlt heti exeteri forduló elhalasztása után Leedsben visszatért a normál kerékvágásba a darts Premier League. Az este két holland sikerrel indult, Michael van Gerwen Simon Whitlockot, míg Raymond van Barneveld Gerwyn Price-t győzte le, utóbbi 3–5 után zsinórban négy leget nyerve kerekedett felül. Mensur Suljovic hétleges sorozattal ütötte ki Peter Wrightot. Az utolsó mérkőzésen a világbajnok Rob Cross legyőzte az eddig veretlen Michael Smitht.

A múlt heti UK Openen korán elbúcsúzó Michael van Gerwen Simon Whitlock ellen is rosszul kezdett, az ausztrál „varázsló” 2–0-s vezetést szerzett. Ezt követően Van Gerwen egyenlített, de 2–2-nél újra elbizonytalanodott. Utána 110-ről kiszállva egalizált ismét, majd 4–4-nél nagyon fontos leget nyert meg, miután mindketten több kiszállólehetőséget is elhibáztak. Ezután újabb két játék megnyerésével a holland lerázta magáról a mérkőzés előtt hozzá hasonlóan három győzelemmel és egy vereséggel álló ausztrált.

A UK Openen rendkívül motiválatlanul játszva veszítő Raymond van Barneveld visszanyerte a játékkedvét, és Gerwyn Price ellen győzelemmel folytatta a szereplését. 2–2-ig egyikük sem tudta pontra váltani a kezdését, aztán Price törte meg a bréksorozatot. 5–3-ra elhúzott a walesi, de Barney 121-es, 80-as, 101-es és 89-es kiszállóval megfordította a meccset, Price joggal volt dühös magára.

A Van Gerwent az idei PL-sorozatban eddig egyedüliként felülmúló Peter Wright megnyerte az első leget Mensur Suljovic ellen, ám ezt követően csak az osztrák dobott sikeres duplát, és 7–1-gyel lesöpörte a kiszállóra egész meccsen mindössze négyszer dobó skótot.

Sokkal fordulatosabb összecsapással folytatódott az este. Gary Anderson 3–1-re vezetett Daryl Gurney ellen, majd az északír többek között egy 110-es kiszállóval 5–3-ra fordított. Gurney 6–4-re is vezetett, 6–5-nél a dupla 12-essel és a dupla 6-ossal is nyerhetett volna, de mindkettőt elhibázta, így Anderson egyenlített.

A nap záró mérkőzésén Michael Smith jó úton haladt az ötödik győzelme felé, hiszen 5–3-ra vezetett Rob Cross ellen, ám nemcsak a százszázalékos mérlegének mondott búcsút, hanem a veretlenségének is, a világbajnok ugyanis sorozatban négy leget megnyerve 7–5-re fordított. Jobb legkülönbséggel így Van Gerwen állt a tabella élére.

DARTS
Premier League, 5. állomás, Leeds

Michael van Gerwen (holland)–
Simon Whitlock (ausztrál) 7–4
Gerwyn Price (walesi)–Raymond van Barneveld (holland) 5–7
Peter Wright (skót)–Mensur Suljovic (osztrák) 1–7
Gary Anderson (skót)–Daryl Gurney (északír) 6–6
Rob Cross (angol)–Michael Smith (angol) 7–5

AZ ÁLLÁS

 

A következő, nottinghami forduló programja
Michael Smith (angol)–Peter Wright (skót)
Simon Whitlock (ausztrál)–Daryl Gurney (északír)
Mensur Suljovic (osztrák)–Rob Cross (angol)
Gerwyn Price (walesi)–Michael van Gerwen (holland)
Raymond van Barneveld (holland)–Gary Anderson (skót)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik