Darts: De Zwaan újabb kétszeres világbajnokot búcsúztatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.25. 00:10
null
De Zwaan (jobbra) újabb világbajnokon át jutott a legjobb 8 közé (Fotó: Twitter)
Kedden megkezdődtek a nyolcaddöntők a világbajnokságot követő legrangosabb dartsversenyen: a blackpooli World Matchplayen tovább tart a két meglepetésember, a holland Jeffrey de Zwaan és az angol Joe Cullen menetelése, miközben Dave Chisnall a tornán elsőként jutott túl a 100-as körátlagon.

A nap legnagyobb horderejű mérkőzése a harmadik volt a sorban, ezen elköszönt a viadaltól a kétszeres PDC-világbajnok Adrian Lewis, mivel kikapott a holland De Zwaantól, aki az első körben is egy kétszeres világbajnokot búcsúztatott, a honfitárs Michael van Gerwen személyében.

Ezúttal remekül kezdett a németalföldi, és miután kétszer is brékelte Lewist, már 5–1-re vezetett. A Jackpot becenevű angol némiképp összekapta magát, kétszer is elvette De Zwaan kezdését, ám egyenlíteni már nem tudott, végül 11–9-re alulmaradt és kiesett.

A nap első meccse nem úgy indult, hogy a végén Chisnall 100 fölötti háromnyilas átlaggal zár, mert Michael Smith már 4–1-re is elhúzott, ám Chisnall fordítani tudott, 11–8-ra győzött, s bekerült a legjobb nyolc közé.

Folytatta remek szereplését Joe Cullen, a torna másik meglepetésembere, aki az első körben kiejtett, 12. kiemelt Gerwyn Price után most az 5. helyen rangsorolt Daryl Gurneyt intézte el meggyőző könnyedséggel, 11–3-ra.

A nap legjobban várt összecsapása maradt a végére: a kétszeres PDC-bajnok skót Gary Anderson és az egyszeres bajnok Raymond van Barneveld zárták a napot. A holland remekül indított, 4–0–ra és 7–4-re is vezetett, ám Anderson nem hagyta magát, és nagy tempóban zárkózott fel, olyannyira, hogy 7–7-re egyenlített, majd 9–9-nél elvette Van Barneveld kezdését, és be is húzta a meccset 11–9-re.

 



DARTS, WORLD MATCHPLAY (BLACKPOOL)
2. FORDULÓ
Dave Chisnall (angol, 8.)–Michael Smith (angol, 9.) 11–8
Joe Cullen (angol)–Daryl Gurney (északír, 5.) 11–3
Jeffrey de Zwaan (holland)–Adrian Lewis (angol, 16.) 11–9
Gary Anderson (skót, 4.)–Raymond van Barneveld (holland, 13.) 11–9


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik