Darts: Anderson legyőzte Crosst, majd megnyerte a UK Opent

Vágólapra másolva!
2018.03.04. 23:46
null
Gary Anderson a UK Open trófeájával (Fotó: PDC)
A kétszeres világbajnok Gary Anderson 11–7-re legyőzte a 22 éves ausztrál Corey Cadbyt a vb utáni második rangos verseny, az angliai Mineheadben rendezett darts UK Open döntőjében, így pályafutása során először nyerte meg ezt a major tornát.

A torna sajátos lebonyolítási rendszere miatt – a PDC ezen a versenyen nem készíti el előre az ágrajzot, hanem fordulóról fordulóra, kiemelések nélkül sorsol – a legjobb nyolc között összekerült egymással a még versenyben lévő két favorit, Gary Anderson és a világbajnoki címvédő Rob Cross.

Az angol a második szünetig, 5–5-ig tartotta a lépést Andersonnal, aki a végjátékra nagyon belelendült, és sorozatban öt játékot megnyerve 10–5-tel továbbjutott. A skót az elődöntőben a szintén angol David Pallettet is legyőzte, majd a fináléban Corey Cadbyvel találkozott, aki február 10-én megnyerte a UK Open ötödik selejtezőtornáját.

Ha a 22 éves ausztrál neve nem cseng ismerősen a sportág szerelmeseinek, az nem véletlen, az eddigi egyetlen világbajnoki szereplésén ugyanis rögtön az első fordulóban kiesett. (A 2017-es vb-n Joe Cullentől kapott ki 3:1-re.)

Cadby remekül kezdte a döntőt, hiszen 4–1-re elhúzott, a második szünetnél azonban már 5–5-re állt a meccs. A harmadik pihenő előtt 8–7-re Anderson vezetett, aki a mérkőzés utolsó szakaszában már egyetlen leget sem engedett az ausztrálnak (11–7).

A GYŐZTES KISZÁLLÓ



Gary Anderson pályafutása során először nyerte meg a UK Opent – amelyen 2010-ben 11–5-re elveszítette a Phil Taylor elleni finálét –, és a 2016-os világbajnoki címe óta, tehát több mint két év után először diadalmaskodott major tornán.

DARTS, UK OPEN (MINEHEAD)
DÖNTŐ
Gary Anderson (skót)
–Corey Cadby (ausztrál) 11–7

ELŐDÖNTŐ
Gary Anderson (skót)
–David Pallett (angol) 11–7
Robert Owen (walesi)–Corey Cadby (ausztrál) 3–11

NEGYEDDÖNTŐ
Corey Cadby (ausztrál)
–Gerwyn Price (walesi) 10–6
David Pallett (angol)–Steve West (angol) 10–5
John Part (kanadai)–Robert Owen (walesi) 3–10
Gary Anderson (skót)–Rob Cross (angol) 10–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik