Darts: a világbajnok nyert, és magára haragította ellenfelét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.15. 22:36
null
Rob Cross első győzelmét aratta a Premier League-ben
A világbajnok Rob Cross a harmadik mérkőzésén megszerezte első győzelmét a darts Premier League-ben. Az angol a skót Peter Wrightot múlta fölül 7–4-re Newcastle-ban, ahol a mérges skót nem fogott kezet vele. Michael van Gerwen Gary Anderson legyőzésével javított múlt heti veresége után. Az angol Michael Smith a Mensur Suljovic elleni siker után továbbra is százszázalékos.

 

Az este nyitó meccsén az eddig százszázalékos Michael Smith a várakozásoktól elmaradó Mensur Suljovic ellen is hozta ellenállhatatlan formáját, és 11 duplalehetőségéből hetet értékesítve 7–2-re legyőzte a 2/10-zel záró osztrákot. A mérkőzésen egyetlen 180-as kör sem született.

Egy meccsel később tízszer is kiálthatta a 180-at a mérkőzésbíró. A PL-újoncok csatájában az északír Daryl Gurney 5–1-re elhúzott a walesi Gerwyn Price ellen, de a korábbi rögbis többek között egy 148-as és egy 136-os kiszállóval felkapaszkodott, és döntetlenre mentette a találkozót.

Az első két meccsén összesen három leget megnyerő, világbajnok Rob Cross a skót Peter Wright ellen újra decemberi formáját hozta, négy 180-at dobott, 22-szer dobhatott duplára, és 7–4-re nyert. A bevonuláskor mindig vidám Wright nemcsak a vereség miatt voltrosszkedvű a végén, hanem azért is, mert Cross feldühítette. A skót nem fogott kezet legyőzőjével, hanem magyarázott és mutogatott neki, mintha azt kifogásolta volna, ahogy Cross a dobások után visszasétált.

Az este csúcsmeccse csúcs színvonalat hozott Michael van Gerwen és Gary Anderson között: a fénypont az ötödik leg volt, amelyben a holland hét tökéletes nyílig jutott, mielőtt a tripla19 helyett sima hetest dobott. Anderson 170-es kiszállóval büntette, hogy nem lett meg a kilencnyilas. 3–3 után Van Gerwen nem ismert kegyelmet, 7–3-ra nyert a kiszálló lehetőségeit a hajrában rendre elhibázó, de Van Gerwenhez hasonlóan 110 feletti háromnyilas átlagot produkáló skót ellen.

A nap utolsó mérkőzésén Simon Whitlock hozta az első két kezdését, közte pedig brékelte Raymond van Barneveldet, így azonnal elhúzott 3–0-ra. A folytatásra összeszedte magát a rutinos holland, brékelni azonban nem tudta az ausztrált, így Whitlock 7–4-re nyert, s Michael Smith-hez hasonlóan megőrizte a hibátlan mérlegét.

DARTS PREMIER LEAGUE
3. ÁLLOMÁS, NEWCASTLE

Michael Smith (angol)
–Mensur Suljovic (osztrák) 7–2
Darly Gurney (északír)–Gerwyn Price (walesi) 6–6
Rob Cross (angol)–Peter Wright (skót) 7–4
Michael van Gerwen (holland)–Gary Anderson (skót) 7–3
Simon Whitlock (ausztrál)–Raymond van Barneveld (holland) 7–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik