Darts: a mieink megnyerték a virtuális csapat-világbajnokságot!

Vágólapra másolva!
2020.04.08. 06:40
null
Székely Pál szerint Magyarországon szeretik a legjobban a dartsot (Fotó: Földi Imre, archív)
Bár a darts épp az a sportág, amelyet úgy is lehet űzni, hogy nem találkoznak az ellenfelek, vagyis megfelelő technikai feltételek esetén játszható karantén idején is, amire egyre többen jönnek rá, így egyre több és egyre színvonalasabb meccseket látni az interneten, az utóbbi napokban egy szavazásos játék hozta lázba a rajongókat, nyugodtan írhatjuk, hogy világszerte. A több mint 170 000 követővel bíró Darts News elnevezésű facebookos oldal ugyanis a közönséget megszavaztatva játszotta le a nem hivatalos csapat-világbajnokságot, a World Cup of Dartsot (az igazi idén június 18. és 21. között lesz, ha lesz). Nos, megnyertük! Igen, mi, magyarok.

A rendszer az volt, hogy akárcsak a valóságban, 32 ország válogatottját sorsolták 16 párba, méghozzá a tavalyi résztvevőkkel, így színeinket Székely Pál és Végső János képviselte - csak itt nem legekre vagy szettekre „játszottak”, hanem szavazatokra. A párharcok vesztesei kiestek, a magyarok viszont egyre tovább és tovább jutottak, miután egyre tovább és tovább juttatta őket a közönség. Egyre inkább lázba jöttek a játéktól a hazai dartsrajongók, és fordulóról fordulóra többen szavaztak a mieinkre, így verhettük meg, verhettük ki Görögország után olyan neves dartsnemzetek képviselőit, mint sorrendben Skócia, Wales, Ausztrália és Anglia.

Sportértéke persze ennek nyilván nincs – de azzal talán most szembesült először igazán a sportág nemzetközi közönsége, milyen népszerű ez a játék már nálunk. Erről beszélt az egyik érintett, Székely Pál is, aki végigkövette a héten a szavazást: „Fantasztikus! Megmutattuk azt, amiről szerintem ez a verseny szólt, hogy nálunk szeretik a legjobban ezt a sportot és nálunk van a legjobb szurkolótábor. Óriási köszönet mindenkinek, aki szavazott. Ez közös győzelem.”

Hasonlóan látta a történteket tavalyi igazi, idei virtuális csapattársa, Végső János: „A fanatikus magyar szavazóknak köszönhetően fölényesen nyertünk. Ezúton is szeretném megköszönni azoknak, akik ránk szavaztak, ismét bebizonyították, hogy mennyire nagy az érdeklődés Magyarországon a dartsport iránt!”

Hátha ez a diadal megadja a lökést majd a valóságban is nyáron Hamburgban, hátha az a viadal már nem marad el, mint ebben a sportágban is immár májusig minden – már ami nem online.

A MAGYAROK EREDMÉNYEZ AZ INTERNETES SZAVAZÁSON
1. forduló:
Magyarország–Görögország 1156–552
2. forduló:
Magyarország–Skócia 1289–1171
Negyeddöntő:
Magyarország–Wales 1851–776
Elődöntő:
Magyarország–Ausztrália 2048–1044
Döntő:
Magyarország–Anglia 2694–1036

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik