Csupasport: új túraútvonal Európa és Ázsia között

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.07.17. 18:11
Címkék
Készülőben a Kaukázust is bejáró, ezerötszáz kilométer hosszú, három országon átívelő Transcaucasian Trail (TCT), amely a világ kulturálisan és ökológiailag különböző területeit kapcsolja össze.

Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán. Túlzás, ha azt mondanánk, hogy külföldi túrák tervezésekor ez a három ország jut először eszünkbe. Ugyanakkor elképzelhető, hogy hamarosan ez megváltozik.

Készülőben van ugyanis a Kaukázuson átvágó, a Fekete-tengertől a Kaszpi-tengerig vezető Transcaucasian Trail (TCT), amelynek ezerötszáz kilométeréből teszt jelleggel egyelőre kétszázötven kilométer járható be.

A túraútvonal kialakításáért felelős Transcaucasian Trail Association (TCTA) 2015 óta dolgozik a túra létrehozásán, a munkálatokat lassította, hogy az útvonal nagy része hat hónapig hó alatt fekszik, így nyáron lehetett csak hatékonyan dolgozni. Tavaly a koronavírus-járvány is bekavart, ennek ellenére a projekt úgy tűnik, 2022-re teljesen végbemehet. Ha így lesz, az ezerötszáz kilométer teljesítéséhez nagyjából három hónapra lesz szükség.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik