Csupasport: Krátky Egon az online edzéstervezésről és felkészítésről

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.01.05. 16:09
Címkék
Krátky Egon futóedző neve sokaknak ismerősen cseng, ő alapította a Gyerefutni közösséget, illetve a futással kapcsolatban felvetődő gyakorlati és szakmai kérdésekről blogot vezet a honlapján. Ráadásul nemcsak ír és beszél a szabadidős sportolók felkészítéséről, nemcsak az online edzéstervezés részleteit ismeri, hanem képességfejlesztő edzéseket is tart.

A Csupasport megkérte Krátky Egont, beszéljen arról, hogyan foglalkozik a hozzá forduló hobbifutókkal, és miért van értelme, mondjuk, a többgyermekes családanyáknak (és persze apáknak) pénzt, időt, energiát áldozni arra, hogy szakmai útmutatás mellett kocogjanak, fussanak, versenyezzenek. Krátky Egont, beszéljen arról, hogyan foglalkozik a hozzá forduló hobbifutókkal, és miért van értelme, mondjuk, a többgyermekes családanyáknak (és persze apáknak) pénzt, időt, energiát áldozni arra, hogy szakmai útmutatás mellett kocogjanak, fussanak, versenyezzenek.

„A közös munka kezdetén minden esetben a sportoló egyéni lehetőségeit, céljait és képességeit kell felmérnem – mondta a Csupasportnak Krátky Egon. – Ez a konzultáció telefonon vagy személyesen találkozva zajlik. Megbeszéljük, a reménybeli futó mit szeretne elérni, milyen céljai vannak a szabadidős sportolással, és persze mennyi időt tud az edzésekre fordítani. Ezekből az információkból is kialakul egy kép, majd következik az állapotfelmérés – lehet tesztfutás és teljesítménydiagnosztika –, amelyek segítségével még konkrétabban felmérhetem a képességeket, amelyeket fejleszteni szeretnénk.”

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik