Csupasport: Kenyában edzett a magyar bajnoki címre

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.09.21. 17:42
Címkék
Megvédte címét Szemerei Levente a hétvégi, 10 000 ezer méteres országos bajnokságon, ráadásul a szekszárdi sportoló a nyár elején a hosszútávfutók Mekkájának tartott afrikai országban készült.

Csere Gáspár nemrég azt mondta, Jenkei Péter az idei tízezer méteres országos bajnokság esélyese. Ehhez képest...
Valóban ő volt az esélyes, mivel én sem tudtam igazán, milyen formában leszek, mert idén még nem indultam ötezer méternél hosszabb távon – kezdte a mindössze 21 esztendős szekszárdi Szemerei Levente. – Edzőmmel csupán az edzéseken mutatott teljesítményem alapján mertünk tippelni, hányadik helyen végezhetek. Címvédőként bíztam benne, hogy idén jobb eredményt érek el, mint tavaly.Csere Gáspár nemrég azt mondta, Jenkei Péter az idei tízezer méteres országos bajnokság esélyese. Ehhez képest...
Valóban ő volt az esélyes, mivel én sem tudtam igazán, milyen formában leszek, mert idén még nem indultam ötezer méternél hosszabb távon – kezdte a mindössze 21 esztendős szekszárdi Szemerei Levente. – Edzőmmel csupán az edzéseken mutatott teljesítményem alapján mertünk tippelni, hányadik helyen végezhetek. Címvédőként bíztam benne, hogy idén jobb eredményt érek el, mint tavaly.

Úgy tűnik, a tavaszi kenyai edzőtábor megtette a hatását.
Elsősorban a tavasz végi, nyár eleji versenyekhez nyújtott segítséget, de a tapasztalatszerzés és mentális felkészülés terén valóban sokat köszönhetek annak. Szeretnék még visszatérni, hiszen Kenya a hosszútávfutók Mekkája.

Mielőtt rátérnénk a hosszabb távokra, beszéljünk kicsit a vasárnapi tízezer méteres viadalról. Számított arra, hogy sikerül megvédenie a címét?
Igen. Már tavasszal is szerettem volna a mostanihoz hasonló eredményt elérni, és rendeztek is a Vasas-pályán egy tízezer méteres versenyt, ám éppen akkor voltam Kenyában, így lemaradtam. Sajnos Magyarországon kevés versenyt tartanak ezen a távon, így meg kellett várnom ezt a viadalt.

Fél perccel előzte meg Vörös Márkot – tiszteletre méltó eredmény.
Az utóbbi időben nem nagyon futottak nálunk huszonkilenc perc harminc másodperc alatt tízezer métert, ezt megelőzően talán Kovács Benjáminnak sikerült négy évvel ezelőtt. Természetesen szeretnék javítani a mostani időeredményemen, akár idén, utcai versenyen.

A teljes interjút elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik