Csupasport: amatőrként is kitűnt a mezőnyből, most a Spartan Európa-bajnokságért küzd

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.01.03. 23:42
Címkék
Sárosi Kristóf triatlonnal kezdte, ám ma már a terepfutás és a Spartan került az első helyre, utóbbiban korosztálya legjobbjai közé tartozik.

Mikor kezdett futni?
– Korábban hat évig triatlonoztam, valamivel több mint három évvel ezelőtt pedig terepfutásra váltottam – mondta a 20 éves Sárosi Kristóf a Csupasportnak. – A triatlonban a futás volt az erősségem, ezt is élveztem a legjobban, de a triatlon versenyszámai a korosztályomban túl rövidek voltak számomra. Jobban érdekelt a terepfutás.Mikor kezdett futni?
– Korábban hat évig triatlonoztam, valamivel több mint három évvel ezelőtt pedig terepfutásra váltottam – mondta a 20 éves Sárosi Kristóf a Csupasportnak. – A triatlonban a futás volt az erősségem, ezt is élveztem a legjobban, de a triatlon versenyszámai a korosztályomban túl rövidek voltak számomra. Jobban érdekelt a terepfutás.

Hogy jött képbe a versenyzés?
– Már triatlonistaként is részt vettem rövidebb terepfutó versenyeken. Amikor váltottam, Szabó Sándor lett az edzőm, azóta is együtt dolgozunk a Hegyikecskék Sportegyesületben. Elkezdtem hosszabb versenyeken is indulni, részt vettem a Muzslán és a Visegrád Trail-en is. Mindkét eseményen remekül éreztem magam, jól is ment a futás, a triatlonos múltam miatt az állóképességemmel nem volt probléma. Aztán növelni akartam a távot, vonzottak a hosszabb futások, így számos alkalommal teljesítettem már ötven kilométer feletti távokat. Ennél többet még nem futottam, mert az edzőmmel egyetértünk abban, hogy sok lenne. Nemrég számoltam össze, összesen kilenc ultratávot teljesítettem, ebből három Spartan volt, a többi terepfutás.

Az interjú folytatása a csupasport.hu oldalán olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik