Csupasport: a Laila Peak nem adta meg magát

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.08.17. 20:23
Címkék
Háromtagú expedíció próbált feljutni a 6096 méter magas csúcsra, amelyen magyar mászó még sosem állt, sőt a hegyen sem járt, de az időjárás visszafordulásra kényszerítette valamennyiüket.

Hazaérkezett a háromtagú magyar expedíciós csapat, amely július elején indult el a 6096 méter magas Laila Peakre. A Karakorum hegyvonulat nyolcezreseinek „közelében” található hegy csúcsán még nem járt magyar mászó, s ezen szeretett volna változtatni Győrffy Ákos, Lengyel Ferenc és Weiler Virág. A terv végül nem valósult meg, de a résztvevők korántsem csalódottak.

„Mivel korábban sosem járt magyar mászó ezen a hegyen, szinte alig volt információnk a helyszínről, de remélhetőleg a most szerzett tapasztalatok később felhasználhatók lesznek – kezdte Lengyel Ferenc, aki 2019-ben a 8163 méter magas Manaszlu megmászásával próbálkozott. – A Laila Peak vad és technikás hegy, talán sokan megharagszanak rám, de nagyobb kihívás megmászni, mint néhány nyolcezrest. A meredeksége negyven-ötven fokos, néhol 60-70 százalékos betétekkel, illetve havas és jeges szakaszokkal."

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik