Csepel SC: „Csak együtt sikerülhet!” – újjáéled a patinás klub

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.12.07. 16:00
null
Németh Szilárd szerint 15 év küzdelem után végre egy új, egységes, modern Csepel SC-t építhetnek (Fotó: Földi Imre)
Húsz év után újra a kerületi és országos sportéletet szolgálhatják az egykori szocialista városvezetés által elpanamázott Csepel Sport Club és a hozzá tartozó ingatlanok – számolt be róla a Magyar Nemzetnek Németh Szilárd kormánypárti országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke, aki egyben a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány alapítója is.

 

Németh Szilárd az interjúban hangsúlyozta: 15 év küzdelem után végre egy új, egységes, modern Csepel SC-t építhetnek, amely méltó lesz ahhoz az 1912-ben alapított klubhoz, amelynek a nagyszerű sportolói 20 olimpiai, 68 világbajnoki és 47 Európa-bajnoki címet szereztek a magyar nemzetnek.

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány alapítója elmondta, most az ingatlanok állapotának felmérése, felújításának tervezése, illetve az azokat használó sportegyesületekkel, sportolókkal, sportvezetőkkel való tárgyalások következnek. Ezt követően döntenek majd a modernizációról, mindenesetre két kiváló példa, a Puskás Akadémia és a Ferencváros is előttük van.

Szerinte a korábbi fényes eredmények folytatásához kellenek az elszánt csepeli fiatalok, akik nemcsak tehetségesek, de szorgalmasak, kitartóak és fegyelmezettek is, továbbá kellenek a kiváló edzőik, mestereik, no meg a családjaik, iskolájuk, környezetük értő támogatása is – azaz csak együtt sikerülhet.

Németh elmondta, tárgyalni fognak az önkormányzati támogatás és a magánszponzoráció lehetőségeiről is. Az viszont biztos, hogy nagyon hatékony és célirányos, illetve tisztességes és átlátható gazdálkodást kell folytatniuk.

Azzal kapcsolatban, hogy a jelenleg a negyedosztályban szereplő, négyszeres magyar bajnok csepeli labdarúgócsapattal mi a terv, úgy fogalmazott: „Mi más lehet a terv, mint visszakerülnünk az első osztályba? Nem kis feladat. De teher alatt nő a pálma.”

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik