Cselgáncs-vb: Karakas a nyolc között, Ungvári a vigaszágon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.08.26. 11:23
Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig bejutott a negyeddöntőbe az olimpiai kvalifikációs asztanai cselgáncs-világbajnokságon. Ugyanez nem sikerült a 73 kilogrammos Ungvári Miklósnak, ő a vigaszágon folytatja szereplését.

A világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar – az olimpiai bajnok olasz Giulia Quintavalle és a kolumbiai Yadinis Amaris után – a tíz évvel idősebb, szintén vb-harmadik osztrák Sabrina Filzmoserrel akaszkodott össze.

A 25 éves Karakas ezúttal sem tudott akciót bemutatni ellenfelén, és mivel az osztrák sem jeleskedett, ráadásul intés sem történt, jöhetett az újabb hosszabbítás. Ebben több mint három percen át hasztalanul tusakodtak a felek, mígnem a bíró passzivitásért megintette Filzmosert, így a Honvéd dzsúdósa jutott tovább.

Karakas a negyeddöntőben az olimpiai második, vb-bronzérmes és Európa-bajnok Corina Caprioriuval száll szembe. Kettejük külön párharcában a román versenyző vezet 4–3-ra.

Ungvári Miklós – az izraeli Tohar Butbul és a portugál Andre Alves után – a négy világkupaéremmel rendelkező fehérorosz Aljakszej Ramancsikkal szállt szembe, aki vajmi kevés ellenállást tanúsított: a második meccse óta bekötött fejjel küzdő ceglédi dzsúdós két perc elteltével bemutatta a védjegyének számító leszorítást, amelyből a fehérorosznak esélye sem volt kiszabadulni.

A fogyatkozó mezőny miatt felpörgött a program, így tíz perc múlva Ungvári már a címvédő japán Nakaja Rikivel találkozott. A súlycsoport olimpiai másodikja és kétszeres világbajnoka már túl nagy falatnak bizonyult: az ázsiai dzsúdós két perc elteltével ugyanúgy leszorította magyar riválisát, ahogy ő az előző meccsén tette Ramancsikkal.

Mivel Ungvári a negyeddöntőben kapott ki, a bronzéremig tartó vigaszágon küzdhet tovább, ahol első ellenfele a mongol Odbayar Ganbaatar lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik