Cselgáncs: Nadia Comaneci a sportág nagykövete lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.07. 21:37
null
Nadia Comaneci örömmel tért vissza Montrealba (Fotó: insidethegames.biz)
A Nemzetközi Cselgáncsszövetség (IJF) nagyköveteként tért vissza Montrealba Nadia Comaneci román tornász, aki 1976-ban a kanadai városban megrendezett olimpián érte el a tornasport első tökéletes pontszámú gyakorlatát.

 

Comaneci-et Marius Vizer, az IJF elnöke kérte fel a helyi Grand Prix-verseny alkalmából.

„Nagy megtiszteltetés számomra ez a felkérés, szeretem a cselgáncsot, a sportág hangulatát, amit Marius Vizer tesz a sportolókért – idézi az Egyesült Államokban élő Comaneci-et az insidethegames.biz. – Bár sohasem cselgáncsoztam, fontosnak tartom, hogy más sportágak képviselői is népszerűsítsék ezt a szakágat.”

A háromszoros olimpiai bajnok elmondta, a cselgáncs és a torna között hasonlóság, hogy kemény munka szükséges a sikerhez, türelem és alázat kell hozzá, s nem feltétlenül a vele született tehetség hozza meg a sikert.

Montrealról elmondta, része az életének, hiszen ha róla van szó, mindig az 1976-os képeit mutatják meg, és erről beszélnek.

„Még egy parkot is elneveztek rólam, ami nagyon hízelgő. Öröm visszatérni, és örömmel ünneplem a cselgáncs első itteni Grand Prix-versenyét is” – mondta Comaneci.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik