Cselgáncs: klubot vált a vb-ezüstérmes Tóth Krisztián

Vágólapra másolva!
2018.01.28. 15:59
Klubot váltott Tóth Krisztián világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes cselgáncsozó. A judoinfo.hu tájékoztatása szerint a 23 éves versenyző 17 év után elhagyja a KSI-t, és a Pénzügyőr SE-nél folytatja a pályafutását.



„Fáj a szívem, hiszen 2000 óta a KSI SE csapatában dzsúdóztam, ilyen hosszú idő után nagyon nehéz a váltás – nyilatkozta az egy hete Tuniszban Grand Prix-ezüstérmes sportoló. – Tisztában voltam vele, hogy a KSI valószínűleg visszatér ahhoz a formához, amelyben évtizedeken át kiemelkedő szerepet játszott a hazai sportéletben, s elsősorban nevelőegyesületként lesz jelen."

Tóth Krisztián hozzátette: szerencsére sok „kérője" akadt, több klub is megkereste. A KSI és a Pénzügyőr szerinte jó megállapodást kötött, amely lehetővé teszi, hogy mindketten jól járjanak, és senkiben se maradjon hiányérzet.

„Számomra két dolog volt fontos a döntésnél, hogy Pánczél Gábor maradjon az edzőm, és a KSI közelében edzhessek. Ezek megvalósulnak, olyannyira, hogy továbbra is a KSI termében, a többiekkel együtt készülhetek. Úgy tudom, a Kőér utcában készülhet egy edzőterem a PSE számára, de ez tényleg a jövő kérdése" – tette hozzá.

Pánczél Gábor úgy vélekedett, hogy tanítványa a magyar dzsúdósport egyik nagy értéke, ezért nagyon örül, hogy hónapokig tartó előkészítő munka után megnyugtatóan oldódott meg a helyzete.

„Egy ilyen szintű sportolónak versenyképes feltételeket kell kínálni. A Pénzügyőr SE ezt megteszi, formálódó küzdősportszakosztályának, sőt, az egész egyesületnek az egyik arca lehet Krisztián, aki egy életpályamodellt is kapott a szerződése mellé. Jó feltételekkel, közszolgálati területeken folytathatja majd évek múlva a civil pályafutását" – tette hozzá a mesteredző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik