Cselgáncs: botrány – győzött az izraeli, de sem zászló, sem himnusz!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.27. 14:45
null
Tal Flicker győzött Abu-Dzabiban, de a dobogón állva hiába várta hazája himnuszát… (Fotó: AFP)
Nem akármilyen történet miatt került előtérbe az Abu-Dzabiban zajló cselgáncs Grand Slam-verseny. A férfiak 66 kilogrammos súlycsoportjában az izraeli Tal Flicker diadalmaskodott, ám az eredményhirdetésnél sem országa zászlaját nem vonták fel, sem hazája himnuszát nem játszották le.

Rendhagyó eredményhirdetést tartottak Abu-Dzabiban, a cselgáncsozók Grand Slam-viadalán. A 66 kg-osok között az izraeli Tal Flicker nem talált legyőzőre, majd a dobogó tetején állva hiába várta hazája himnuszát – politikai okokból a nemzetközi szövetség (IJF) himnuszát játszották le, valamint ugyanilyen megfontolásból a felvont zászlók között az izraelit az IJF lobogója helyettesítette.

A tizenegy honfitársával Abu-Dzabiban szereplő Flickert láthatólag kevésbé lepte meg a történet, az IJF himnusza alatt az izraeli himnusz sorait énekelte magában. Az izraeli cselgáncsszövetség azt írja, Marius Vizer, az IJF elnöke sürgős levelet küldött a szervezőknek, hogy ne kivételezzenek egyik delegációval sem. Az izraeli sportminiszter, Miri Regev a helyszínre repült.

Az Abu-Dzabiban rendezendő Grand Slam-viadal a nagy világversenyek után az év egyik legfontosabb versenye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik