Cseh: tripla, Bernek: országos csúcs

Vágólapra másolva!
2010.11.13. 19:44
null
Bernek Péter Cseh László országos csúcsát döntötte meg (Fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
Cseh László remeklése és Bernek Péter parádés országos csúcsa jelentette a második nap fénypontját az úszók százhalombattai rövid pályás országos bajnokságán.

Ahhoz képest, hogy saját bevallása szerint „hulla-nulla" állapotban van (azaz hullafáradtan versenyez, „nulla formában"), Cseh László három egyéni számban is diadalmaskodott.

50 pillangón melegített a Kőbánya SC kiválósága, majd következett a nagy csata: 200 pillangón az ifjúsági olimpiai aranyérmes Biczó Bencével kellett meccselnie. Nos, a rutin és leginkább a fordulók egyértelmű Cseh-sikert eredményeztek, a bajnok csaknem 4 tizeddel volt jobb ifjú vetélytársánál.

„Mindig kérdezik, hogy esett – és mindig azt mondhatom: a kétszáz pillangó állandóan fáj... – mondta mosolyogva Biczó Bence. – Nagyon sokat kell még tanulnom, fejlődnöm, különösen a fordulókon van még mit csiszolni, azok ugyanis messze nem olyanok, amilyeneknek lenniük kellene. De azért vannak az edzések, hogy ezeket is begyakoroljuk."

Cseh végül 100 vegyesen is söpört, majd utána zihált egy sort: „Kőkemény felkészülésből csinálom végig ezt a versenyt, nem csoda, hogy ennyitől már teljesen elfáradok. Ez így is van rendjén, van még idő összerakni mindent."

Az utóbbi hetekben a borotvát félrerakó, és az arcszőrzetét a dubai vb-ig növesztő Cseh egyébként búcsút inthetett egyik szakállas országos csúcsának: Bernek Péter 200 háton megdöntötte klubtársa hét éve fennálló rekordját.

Az ifjúsági olimpiai bajnok maga is meglepődött (ő egyébként az első magyar úszó, aki felnőtt csúcsot úszott a cáparuhák betiltását követően): „Már az 1:54-es időnek is nagyon örültem volna, az, hogy 1:53-on belülre kerültem, nagyszerű érzés. Erőt ad a folytatáshoz, mert egyébként a fordulókon van mit gyakorolni, hiszen eddig ötven és harminchárom méteres medencében edzettünk. Összességében bízom benne, hogy az Európa-bajnokságra még jobb leszek."

A nap egyetlen, nem kőbányás sikerét Gyurta Dániel aratta a férfiaknál: magabiztosan nyerte meg a 100 méteres mellúszást, majd ismét megállapította: „Minden úgy megy, ahogy elterveztük, még van négy hét a világbajnokságig, az elég a csúcsforma eléréséhez."

A hölgyeknél ugyanakkor az összes versenyszámban a Jövő SC klasszisai diadalmaskodtak: Verrasztó Evelyn újabb két elsőséggel eddig viszi a pálmát az abszolút összetettben, vasárnap dől el, hogy a Csehvel folytatott külön versenyben – jelenleg 5–4 Evelynnek – melyikük kerekedik fölül.

Kiss László szövetségi kapitány összességében elégedett volt az eddig látottakkal, ugyanakkor jelezte: kicsit elkezdett aggódni a felkészülés hátralévő időszakát illetően, ugyanis Dara Eszteren az influenza első jelei mutatkoznak – a mesteredző legalábbis reméli, nem söpör végig a legjobbakon valamiféle fertőzés.

ÚSZÁS, RÖVID PÁLYÁS OB 
Bajnokok – 2. nap
Férfiak
50m pillangó: Cseh László (Kőbánya SC) 24.25
100m gyors: Kozma Dominik (Kőbánya SC) 49.18
100m hát: Bernek Péter (Kőbánya SC) 1:52.94 – új országos csúcs (régi: 1:53.46, Cseh László, 2003)
100m mell: Gyurta Dániel (A Jövő SC Veolia) 59.27
100m vegyes: Cseh László (Kőbánya SC) 54.86
200m pillangó: Cseh László (Kőbánya SC) 1:55.70
Nők
50m hát: Joó Sára (A Jövő SC Veolia) 29.12
50m mell: Sztankovics Anna (A Jövő SC Veolia) 32.69
100m pillangó: Tompa Orsolya (A Jövő SC Veolia) 59.31
100m vegyes: Verrasztó Evelyn (A Jövő SC Veolia)
200m gyors: Verrasztó Evelyn (A Jövő SC Veolia) 1:54.76
200m  mell: Sztankovics Anna (A Jövő SC Veolia) 2:29.33
800m gyors: Mutina Ágnes (A Jövő SC Veolia) 8:28.17

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik