BOM: január 15-ig lehet jelentkezni az alapítvány ösztöndíjprogramjára

Vágólapra másolva!
2023.01.06. 10:09
A BOM „a Magyar Sportért” Közhasznú Alapítvány tizedik alkalommal hirdette meg az élsportolóknak szóló Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjprogramját, amelynek keretében a fiatal tehetségek tanulmányait támogatja anyagi hozzájárulással és szakmai mentorálással.Ezúttal január 15-ig lehet jelentkezni az alapítvány weboldalán megadott pályázati feltételek mellett.

A szervezet a közleményében kiemeli: a BOM Alapítvány, illetve stratégiai partnerei, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Paralimpiai Bizottság számára fontos, hogy a fiatalok sportkarrierjük építése mellett kiemelt figyelmet fordítsanak az önképzésre és a tanulásra is. Az ösztöndíj segítségével a sportolók az aktív versenyzői évek befejeztével sikeresen léphetnek ki a civil életbe és a munkaerőpiacra.

A Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjprogram jelentős anyagi támogatást nyújt a kiemelkedő eredményekkel rendelkező sportolók tanulmányainak finanszírozására.

A MOB első elnökéről elnevezett ösztöndíjprogram a tíz évvel ezelőtti indulása óta már több mint 170 sportoló továbbtanulását finanszírozta. Az egyedülálló ösztöndíj- és mentorprogramnak köszönhetően az alapítvány számos olyan tehetséget kísérhetett végig eredményes olimpikonná vagy paralimpikonná válása útján, mint Ekler Luca paraatléta, Keszthelyi-Nagy Rita vízilabdázó, Olasz Anna vagy Rasovszky Kristóf úszó.

A BOM Alapítvány ösztöndíjprogramjára olyan olimpiai vagy paralimpiai kerettagok jelentkezését várják, akik önköltséges képzésben vagy állami ösztöndíjasként folytatnak felsőfokú tanulmányokat élsportolói karrierjük mellett. A benyújtott pályázatokat az előző évek gyakorlatához hasonlóan a BOM Alapítvány kuratóriumi tagjai bírálják el.

A BOM-ösztöndíjas fiatalok 2020 óta mentorprogramon is részt vehetnek, amely lehetőséget biztosít nekik, hogy betekintést nyerjenek a munkaerőpiacra és életvezetési tanácsokkal, valamint tapasztalati tudással is gyarapodhatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik