Birkózó Eb: Barka tussal negyeddöntős, Sastin is a nyolc között

Vágólapra másolva!
2019.04.11. 12:15
Az 57 kilós Barka Emese győzött, míg a 65 kilogrammos Sleisz Gabriella kikapott a nyolc közé jutásért a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján. Barkához hasonlóan a 62 kilós Sastin Marianna is negyeddöntőbe jutott.  

Ahogy az várható volt, a csepeliek háromszoros világbajnoki bronzérmesének egy cseppet sem okozott gondot a hazai közönség előtt szereplő Denisa Iuliana Fodor legyőzése. Az Európai Játékok-győztes magyar birkózó az első pillanattól aktívabb volt, emiatt egy perc után figyelmeztették román vetélytársát. Ezt követően a 29 éves Barka egy hirtelen mozdulattal megragadta Fodort, oldalára döntötte (4:0), majd két vállra fektette.Barka egy hirtelen mozdulattal megragadta Fodort, oldalára döntötte (4:0), majd két vállra fektette.

Sleisz viszont a lehető legnehezebb ellenféllel kezdett, ugyanis a kategória világ- és Európa-bajnoka, Petra Maarit Olli várt rá. A finn eleinte nem tudta érvényesíteni a papírformát, mert az ESMTK versenyzője minden fogásból ki bírt bújni. Másfél perc után passzivitásért megintették a magyart, aki nem tudott pontot csinálni a következő fél percben, így 1:0-s hátrányba került. Olli nem sokkal a szünet előtt villant meg először, amikor Sleisz lábát elkapva sikerült egy mögé kerülést bemutatnia (0:3).

A pihenőt követően jobban ment előre Sleisz, de ezt kihasználta ellenfele, aki a magyar egy indításánál ellépett előle, földre rántotta őt, a mögé kerülés után pedig meg is pörgette (0:7). Innentől mindkét sportoló inkább a meccs végét várta, Olli még egy magyar akciót megkontrázva 9:0-ra alakította a végeredményt. Amennyiben a finn – a várakozásoknak megfelelően – döntőbe jut, akkor Sleisz pénteken a vigaszágon folytathatja a küzdelmet.

Sastin, a sportág eddigi egyetlen magyar női világbajnoka az orosz Uljana Tukurenovával találkozott, akit 1:40 perc után megintettek passzivitásért. A Vasas versenyzője rendíthetetlen volt a következő harminc másodpercben is, így egypontos előnyre tett szert. Sastin aztán egy ízben elkapta ellenfele lábát, de a szőnyeg szélén sikerült kiszabadítania magát az orosznak. A folytatásban is Tukurenovát látta passzívnak a bíró, az újabb pont nélküli intést követően pedig már 2:0-ra vezetett Sastin, aki másodjára már nem hibázott, amikor megragadta riválisa lábát, ugyanis előnyös pozícióját kihasználva kitolta a küzdőtérről (3:0). A hátralévő időben Tukurenova már kockáztatott, egyik lábra támadásánál Sastin visszafogott, melyből mögékerüléssel még biztosabbá tette sikerét (5:0).

A negyeddöntőben az ötszörös Eb-érmes magyar az olasz Aurora Campagnával, míg az Európai Játékok-győztes Barka Emese az elmúlt két kontinensviadalon bronzérmes azeri Aljona Kolesznyikkal találkozik.

A csütörtök délelőtti programban még az 53 kilós Dénes Mercédesz lép szőnyegre: ő szintén a nyolc közé jutásért kezd, este pedig az 59 kilós Galambos Ramóna és a nehézsúlyú Németh Zsanett a bronzmérkőzésen lesz érdekelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik