Birkózás: UWW-rangsorversenynek ad otthont Magyarország

Vágólapra másolva!
2022.12.20. 14:16
null
Szőke Alex világbajnoki ezüstérmes kötöttfogású birkózó (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) által szervezett rangsorverseny-sorozat utolsó állomását Budapest rendezi júliusban.

 

A szervezet kedden a honlapján tette közzé, hogy február elsején Horvátországban rajtol a sorozat, aztán 23-tól Egyiptomban folytatódik, majd egy hosszabb szünet után június elsejétől Kirgizisztánban, míg július 13-tól Budapesten gyűjthetnek pontokat a birkózók a háromnapos viadalokon.

Az UWW továbbá arról is döntött, hogy súlytoleranciát biztosít az indulóknak ezekre a versenyekre, így két kilogrammos engedményt kapnak a választott súlykategóriájukba való mérlegelésnél.

A rangsorversenyeken és a világversenyeken elért helyezésekért pontokat kapnak a birkózók, így alakul ki a világranglista. Onnan a legjobb négy helyezettet a kontinenstornákon, míg az első nyolcat a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon emelik ki a sorsolásnál.

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) ügyvezető alelnöke, Bacsa Péter arról tájékoztatta a Nemzeti Sportot, hogy a viadal hivatalos neve Magyar Nagydíj, Polyák Imre-emlékverseny lesz. Azt is megtudtuk, hogy az eseményt a BOK-csarnokban rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik