Birkózás: Ligeti Dániel bejutott az Eb-elődöntőbe

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2021.04.20. 16:22
null
Ligeti Dániel 2012 után juthat ismét Európa-bajnoki döntőbe (Fotó: AFP)
A magyar szabadfogású birkózók közül csak az Eb-ezüstérmes Ligeti Dániel (125 kg) maradt versenyben a Varsóban hétfőn kezdődő Európa-bajnokságon; Vilhelm Richárd (61), Antal Dániel (70) és Vida Csaba (74) hamar búcsúzott.

 

A 125 kilogrammos Ligeti Dániel kedden kezdte meg szereplését Lengyelországban, s a felső ágon magabiztos, 6:0-s győzelmet aratott a kétszeres junior Európa-bajnoki harmadik moldovai Samhan Jabrailov ellen. Ezzel kiharcolta, hogy szőnyegre lépjen a 16.45 órától kezdődő délutáni programban esedékes elődöntőben, amelyben azzal az ifjúsági olimpiai bajnok orosz Szergej Kozirevvel kell megküzdenie, aki a vb- és Eb-harmadik ukrán Olekszandr Hocjanivszkijfelett aratott 9:7-es diadalt.

A kedden bemutatkozó másik két magyarnak egy-egy meccs jutott. Junior Eb-bronzérmesünk, a 74 kilogrammosok között szereplő Vida Csaba a selejtezőben nem bírt az ukrán Szemen Radulovval, tussal kikapott. Riválisa a folytatásban technikai tussal szenvedett vereséget az U23-as világ- és Európa-bajnok orosz Razambek Zsamalovtól, így Vida búcsúzott.

Hasonlóképpen járt Vilhelm Richárd a 61 kilósok mezőnyében; 3:2-re kikapott az izraeli Daniel Popovtól, s ellenfele a következő körben alulmaradt a lengyel színekben versenyzőEduard Grigorev ellen.

Antal Dánielnek szurkolhattunk a 70 kilogrammosok vigaszágán, hiszen hétfőn egy-egy győztes és vesztes meccs után legyőzője, a kétszeres Eb-harmadik Iszrail Kaszumov bejutott a kedd esti aranycsatába. Antal a moldovai Mihail Savával küzdött meg a bronzmeccsért, de 10:2-re kikapott, és kiesett.

BIRKÓZÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARSÓ
A magyar szabadfogásúak mérkőzései
Hétfő–kedd
Nyolcaddöntő
70 kg: Antal Dániel–Fati Vejseli (északmacedón) 7:4
Negyeddöntő

70 kg
: Iszrail Kaszumov (orosz)–Antal Dániel 10:0
Vigaszág
70 kg:
Mihail Sava (moldovai)–Antal Dániel 10:2
Kedd
Selejtező

74 kg:Szemen Radulov (ukrán)–Vida Csaba tus 13:2-nél
Nyolcaddöntő
61 kg:Daniel Popov (izraeli)–Vilhelm Richárd 3:2
Negyeddöntő
125 kg:
Ligeti Dániel–Samhan Jabrailov (moldovai) 6:0
Elődöntő (16.45 órától)

125 kg:
Ligeti Dániel–Szergej Kozirev (orosz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik