Birkózás: elővigyázatosságból visszalépett Korpási; Szőke és Varga 3.

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2021.03.21. 19:26
Véget ért az egy magyar kvótával záruló budapesti kvalifikációs viadal, melynek záró napján a tokiói indulási jogot szombaton kivívó Korpási Bálint nem birkózta le döntőjét, Szőke Alex és Varga Ádám bronzérmet szerzett, Torba Erik az ötödik helyen végzett.
Varga Ádám (jobbra) megnyerte a bronzmeccsét (Fotó: Árvai Károly) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Varga Ádám (jobbra) megnyerte a bronzmeccsét (Fotó: Árvai Károly) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

Miután a 67 kilóra lefogyó Korpási Bálint szombaton remek birkózással bejutott a fináléba, kivívva ezzel a tokiói ötkarikás kvótát, már nem osztott, nem szorzott, első vagy második helyen zárja a BOK-csarnokban rendezett kvalifikációs viadalt. Végül nem is lépett szőnyegre a vasárnap esti döntőben: Sike András szövetségi kapitány elárulta, a BVSC tíz nap múlva 34 éves világ- és Európa-bajnoka elővigyázatosságból, régóta rakoncátlankodó, a verseny előtt is folyamatosan injekciózott válla miatt inkább nem kockáztatta meg a szőnyegre lépést – amiért jött, azt már úgyis megszerezte.

Másik három kötöttfogásúnk közül a 60 kg-os Torba Erik fájó módon, egyetlen ponttal elbukott szombati elődöntőjét követően a bronzmérkőzésen is nagyot harcolva 4–2-re alulmaradt a grúz Dzimisztarisvilivel szemben. Varga Ádám (130 kg) ellenben 3–1-re megnyerte a harmadik helyért vívott összecsapását. Szőke Alex vigaszágas sikere után meccs nélkül lett harmadik 97 kg-ban, mert nem állt ki az ellenfele a bronzmeccsre.

A magyar birkózók tehát Korpási Bálint révén egy kvótával zárták a budapesti viadalt, az utolsó lehetőségük a májusi, szófiai világkvalifikációs versenyen lesz arra, hogy az eddigi öt mellé optimális esetben még továbbiakat gyűjtsenek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik