Birkózás: Karelin klubjával működik együtt a Vasas

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.09.23. 18:51
Együttműködési megállapodást írt alá Budapesten a birkózósport ikonjának számító háromszoros olimpiai bajnok orosz Alekszandr Karelin a Vasas Sport Club elnökével, Markovits Lászlóval.

A felek a birkózó-világbajnokság utolsó napján, vasárnap látták el kézjegyükkel az egyezményt – közölte az angyalföldi klub hétfőn az MTI-vel.

A szerződésben rögzítették, hogy a jövőben a Dinamo Novoszibirszk és a Vasas szakosztálya szoros szakmai együttműködést alakít ki, amely elősegítheti az idén 90 éves orosz és 102 éves magyar egyesület sportszakmai fejlődését.

„Az alapokat az aláírással megteremtettük, magát az együttműködést a gyakorlatban pedig többek között egy közös edzőtáborozással tervezzük elindítani – jelentette ki Markovits László. – Mindkét fél számára egyértelmű, hogy a műhelyek fejlesztése, a szakmai továbbképzés elengedhetetlen ahhoz, hogy sportolóink fejlődjenek, és mindenki a saját válogatottjában is minél sikeresebb legyen."

Hozzátette: e célok megvalósításához biztosan segítséget adhat az a több száz millió forint, amelyet az állam a sportági szakszövetségeknek – ezen belül a birkózásnak is – nyújt a sportágfejlesztési program keretében.

„Hiszem azt, hogy a Vasas minden szempontból nagyon sokat profitálhat ebből az együttműködésből" – mondta a Vasas-elnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik