Birkózás: ismét Lalovics lett a nemzetközi szövetség elnöke

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.11.02. 08:48
null
Jobbra Nenad Lalovics, balra Németh Szilárd, az MBSZ elnöke (Fotó: MBSZ/UWW)
A Belgrádban hétfőn megkezdődött U23-as világbajnokság előtt a Nemzetközi Birkózószövetség megtartotta kongresszusát (UWW), amelyen újraválasztották Nenad Lalovics elnököt.

A 63 éves szerb sportvezető, aki tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságának, 2013-ban került a posztra, amelyre most egyedüli jelölt volt, s 2026-ig kapott bizalmat. Eredetileg 2020-ig tartott volna az első elnöki ciklusa, de a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották a tisztújító kongresszust.

Lalovics újraválasztásán kívül hat tagot beszavaztak a UWW legfőbb döntéshozó testületébe, a büróba (amelynek magyar tagja 2018 óta Bacsa Péter, a hazai szövetség ügyvezető alelnöke): az algériai Fuad Meskut, az orosz Mihail Mamiasvili, a brazil Pedro Gama Filho és az üzbég Akhroldjan Ruziev megtartotta a helyét, a kanadai Don Ryan és az olasz Lucio Caneva most került be.

A kongresszus két ország felvételét is jóváhagyta: a Zöld-foki Köztársaság és Kuvait most lett a nemzetközi szövetség tagja. Az eseményen megjelent Vanja Udovicsics szerb ifjúsági és sportminiszter (egykori kiváló vízilabdázó) is, aki beszédében így fogalmazott: „A tokiói olimpián a birkózás megmutatta, hogy példamutató lehet a szervezésben, a marketingben és az online médiában egyaránt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik