Birkózás: Dollák Tamara döntőbe jutott az U23-as Eb-n

Vágólapra másolva!
2021.05.19. 18:37
null
Dollák Tamara döntős Szkopjében (Fotó: MBSZ/UWW)
Dollák Tamara szerdán döntőbe jutott a Szkopjében zajló U23-as birkózó Európa-bajnokságon a női 59 kilogrammosok között. A csütörtöki fináléban a felnőtt és U23-as Európa-bajnok, junior-világbajnok moldovai Nichita lesz a magyar sportoló ellenfele – derült ki a Magyar Birkózószövetség sajtóközleményéből.

A Szkopjében zajló idei U23-as Európa-bajnokság szerdai küzdelmeiben három magyar versenyző volt érdekelt. A junior Eb-2. Szurovszki Patrik (86 kg, Csepp-L) sajnos egy vitatható bírói döntésnek (visszavont pontok) köszönhetően hajszállal, 2–1-re kikapott a török Ciftcitől a vigaszágon, így biztossá vált, hogy nem lesz dobogós helyezésünk a szabadfogású szakágban – derült ki a Magyar Birkózószövetség sajtóközleményéből.

Annál inkább a nőknél! A junior Eb-bronzérmes Dollák Tamara (59 kg, UTE) a negyeddöntőben 5–2-re megverte a hozzá hasonlóan junior Eb-3. spanyol Baez Dilonét, majd az elődöntő öldöklő csatájában 9–8-ra a junior és kadet Eb-győztes fehérorosz Szazikinát, így bejutott a csütörtöki fináléba. Itt egy igazi klasszis, a felnőtt és U23-as Európa-bajnok, junior-világbajnok moldovai Nichita lesz a riválisa.

A junior Eb-győztes Nagy Bernadett (76 kg, UTE) technikai tussal (10-0) múlta felül a lengyel Kaczinskát, majd 8–3-ra kikapott az idei felnőtt Eb-3. orosz Zaharcsenkótól, s a vigaszágon folytathatja.

Csütörtökön további két honfitársnőnk lép szőnyegre, a kadet Eb-2. Szekér Szimonetta (53 kg, Honvéd) koszovói, a junior Eb-2. Bognár Erika (57 kg, Honvéd) orosz ellenféllel kezd

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik