Birkózás: az Országgyűlés az olimpia műsorán tartaná

Vágólapra másolva!
2013.03.11. 18:03
Az Országgyűlés hétfőn határozatban nyilvánította ki, hogy fontosnak tartja és támogatja a jelentős magyarországi tradíciókkal és eredményekkel rendelkező birkózás megőrzését a nyári olimpiai játékok versenyszámai között.

A képviselők 296 igen szavazattal egyhangúlag fogadták el ezt, a parlament sport- és turizmus bizottságának indítványára.

A Ház határozatával felkéri a kormányt, hogy a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) együttműködve a magyar és nemzetközi birkózószervezeteket bevonva segítse a lobbi tevékenységet a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) a sportág érdekében.

A javaslat indoklásában emlékeztetnek: a birkózás az olimpiai mozgalom fontos része, ez a sportág elvitathatatlan szerepet tölt be az olimpia hagyományaiban és történelmében. Az ókori olimpiák kezdete óta szerepel a játékok programjában, és kiválóan tükrözi az olimpia szellemiségét, a békés tiszta küzdelmet, amelynek eszköze a fizikai erő, a technika, a dinamika, a gyorsaság, a test-test elleni sportszerű küzdelem – fejtik ki az Országgyűlés által elfogadott határozatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik