Az Év Sportolója Gála: a Nemzeti Színház igazgatójának Tusup beszéde volt a csúcspont

Vágólapra másolva!
2021.01.10. 16:34
null
Vidnyánszky Attila érzi a párhuzamosságot a sport és a színház között (Fotó: Bánkúti Sándor/Bors)
Az idei már a hatodik Év Sportolója Gála, amelyet a Nemzeti Színházban tartanak. Ebből az alkalomból az intézmény főigazgatója, Vidnyánszky Attila adott interjút az Indexnek, és elárulta, melyik volt számára a legemlékezetesebb év.

„Színházi ember lévén egyértelműen a 2018-as, Shane Tusup megható beszédével, amelyben könyörgött az akkor még feleségének, Hosszú Katinkának, hogy bocsásson meg neki – válaszolta Vidnyánszky Attila az Indexnek arra a kérdésre, melyik volt a legemlékezetesebb gálája az elmúlt évekből. – Hatalmas dráma volt abban a jelenetben, számomra ez volt az elmúlt öt év csúcspontja. Az a produkció színházi szempontból is értelmezhető, gyönyörű pillanat volt. De amúgy is érzem a párhuzamosságot a sport és a színház között, mi is példaképeket, hősöket mutatunk fel. A drámák és a sportesemények hősei is túllépnek a saját korlátaikon, ugyanúgy egy közösséget képviselnek. Katarzist él meg a néző, amikor Hosszú Katinka megveri a világot, és én is ott vagyok vele a vízben, vagy amikor Szoboszlai berúgja az izlandiaknak az Eb-re eljutást jelentő gólt a 92. percben, akkor nekem is vele együtt lendül a lábam, és akkor is ott van a néző Dobóékkal az egri vár fokán, amikor a mi Egri csillagok-előadásunkban kiverik onnan a törököt. Ugyanazt csináljuk, mint a sporthősök, szükség van a világunkban ilyen kapaszkodókra, olyan emberekre, akik túlmutatnak saját magukon, túl tudnak lépni a korlátaikon. A sport és a színház is erről szól.”

Mint ismert, a koronavírus-járvány miatt ezúttal cseppet sem a megszokott formában kerül sor az eseményre. A Nemzeti főigazgatója ezzel kapcsolatban is elárult néhány kulisszatitkot:

„Online történik minden, Szabó László kreatív rendező és csapata mindent rögzít, a felvételek már napok óta folynak, sőt, lényegében már készen vagyunk a műsorral. Az M4-en adják le hétfőn a gálát, Marco Rossival és Fabio Capellóval pénteken vettük fel az interjút, természetesen Zoomon keresztül, tehát sztárvendége is lesz az estnek a világ egyik leghíresebb futballedzője személyében, aki játékosként 32-szeres olasz válogatott volt, később kétszer is edzette a Real Madridot és a Milant, aztán a Juventust, a Romát, majd négy évig az angol válogatottat, sőt az oroszt is, velünk is játszottak Budapesten. És mielőtt elfelejteném, Szerhij Rebrovval, a Fradi trénerével is felvettünk egy interjút” – avatott be a részletekbe Vidnyánszky.

A teljes interjút ide kattintva olvashatják el.

A 63. M4 Sport – Az Év Sportolója Gála a közszolgálati sportcsatornán január 11-én 19.45 órai kezdettel kerül adásba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik