Atlétika: Coleman remekelt a fedett pályás amerikai vb-válogatón

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.28. 10:56
null
Christian Coleman remekelt a válogatón (Fotó: AFP, archív)
A nagy esélyesek remek eredményekkel biztosították helyüket a márciusi belgrádi világbajnokságra az amerikai atléták fedett pályás országos bajnokságán, mely egyben vb-válogató is volt – írja az MTI.


A Spokane-ben rendezett viadalon a férfi súlylökés olimpiai bajnoka, a világcsúcstartó Ryan Crouser nyújtotta talán a legjobb teljesítményt, aki mind a négy érvényes dobásával 22 méter fölé jutott, s a bajnoki címet 22.51 méterrel hódította el. Crouser eredményéről sokat elárul, hogy a világranglistát eddig a horvát Filip Mihaljevic 21.84 méterrel vezette.

A tokiói olimpián doppingügye miatt nem lehetett ott Christian Coleman, a 60 méteres síkfutás világrekordere (6.34 másodperc), aki a kihagyás után remek formában tért vissza és magabiztosan nyert aranyérmet, 6.45 másodperces eredményével pedig beállította a bahamai Terrence Jones ranglistaelső idejét.

Férfi 60 m gáton a világcsúcstartó (7.29 mp) Grant Holloway ismét nem hagyott kétséget afelől, hogy ki a szám legjobbja: a 110 gát olimpiai ezüstérmese 7.37 másodperccel nyert, két századdal elmaradva saját világranglista-vezető eredményétől. Holloway 2014 óta nem veszített versenyt 60 gáton, melynek toronymagas esélyeseként utazik majd a szerb fővárosba.

Női 60 gáton a címvédő Gabbi Cunningham győzött 7.82 másodperces egyéni csúccsal, mellyel negyedik helyre lépett fel a világranglistán. A gátasok versenye viszonylag sima volt, Cunningham ugyanis kilenc századdal előzte meg a második Alaysha Johnsont, a 60 méteres síkfutás viszont kiélezett csatában dőlt el. Utóbbi számban az aranyérmet Mikiah Brisco nyerte meg 7.07 másodperccel, egy századdal maga mögé utasítva Marybeth Sant Price-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik