Asztalitenisz-vb: a kínai férficsapat sorozatban tizedszer nyert

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.09. 15:42
null
A zseniális Ma Lung, a tizenharmadik világbajnoki címét szerezte meg Csengtuban (FOTÓ: WTT)
Nem mintha ez bárkit is meglepett volna, de a kínaiak számára tökéletesen zárult a csengtui csapat-világbajnokság: a nők szombati sikere után vasárnap a férfiak is megszerezték az aranyérmet úgy, hogy a döntőben csupán egy játszmát veszítettek.

 

Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy a nők után a férfiaknál is Kína sikerével zárul a csengtui csapat-világbajnokság, a jelenleg magasan a világ előtt járó ázsiaiakkal szemben a döntőben a németektől nagy csoda kellett volna, hogy ezt megakadályozzák.

Az igazi finálé valójában a szombati kínai–japán elődöntő volt: a japánok óriási csatára késztették a hazaiakat, s ugyan volt a találkozónak olyan időszaka, amikor inkább nekik állt a zászló, a végén Kína 3:2-re győzött.

A valamivel könnyebb ágról a döntőbe jutó németeknek a papírforma alapján még arra sem nagyon volt esélyük, hogy valamelyik párharcot megnyerjék, s az aranycsata igazolta is ezeket a várakozásokat: nem, hogy meccset nem nyertek, de mindössze egy szettet sikerült elcsípniük.

Ettől függetlenül a németek nem lehetnek elégedetlenek, elvégre hosszú idő után először az elmúlt másfél-két évtized két meghatározó játékosa, Timo Boll és Dimitrij Ovtcharov nélkül vágtak neki a világbajnokságnak, s a mostani ezüstérem azt bizonyítja, hogy a két nagyágyú utáni időszaktól sem kell tartaniuk, a német asztalitenisz feltörekvő játékosaival is a legjobbak között maradhatnak.

Ami pedig a kínaiakat illeti, ahogy az elmúlt években, most is csupán egy igazi ellenfelük volt, s miután Japánon némi üggyel-bajjal átverekedték magukat, már nem volt mitől tartaniuk: férfi csapatban sorozatban a tizedik, összességében pedig a huszonkettedik világbajnoki címet szerezték meg. Ráadásul – és számukra ez sem érdektelen – a sportág történetének talán legnagyobb alakja, a 33 éves Ma Lung a tizenharmadik világbajnoki aranyérmét gyűjtötte be.

ASZTALITENISZ 56. CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, CSENGTU
Férfiak
Döntő

Kína–Németország 3:0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik