Asztalitenisz: Szamszonov ágára került Majoros az olimpiai világselejtezőn

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.13. 16:28
null
Majoros először a második fordulóban lép assztalhoz (Fotó: Tumbász Hédi)
A vasárnap Dohában kezdődő olimpiai világselejtező előtt elkészítették a sorsolást, a mieink közül Majoros Bence az első fordulóban erőnyerő, Szudi Ádámnak viszont már az első körben asztalhoz kell állnia.

Ezekben a hetekben Dohára figyel a pingpongvilág, ugyanis a két WTT-verseny után vasárnaptól az olimpiai világselejtezőnek ad otthont a katari főváros. Mivel a nőknél már korábban megszereztük a maximális számú kvótát, itt csak a férfiak révén vagyunk érdekeltek, Muskó Péter szövetségi kapitány pedig Majoros Bencének és Szudi Ádámnak szavazott bizalmat. A verseny első szakaszában három egyenes kieséses táblát készítettek, s a szombati sorsolás alapján 16. helyen rangsorolt Majoros a 2. tábla első körében erőnyerő, majd a marokkói Karam és a Fülöp-szigeteki Misal találkozójának győztesével játszik, ezt követően pedig a fehéroroszok zsenije, Vlagyimir Szamszonov következhet.

„Egy ilyen versenyen bármi megtörténhet, általában sok a meglepetés, de én csak a saját játékomra koncentrálok – mondta Majoros. – Mivel a sorsolásra nincs ráhatásom, arra úgy tekintek, hogy ebből kell kihoznom a maximumot. A Szamszonovval való találkozás nagy kihívás, de ez az egész versenyre igaz, szóval előbb el kell jutnom odáig, aztán majd meglátjuk, ott mi történik.”

A 35.-nek kiemelt Szudi a 3. táblán az első fordulóban a lengyel Kulczycki ellen lép asztalhoz, siker esetén a Nuytinck (belga)–Afanador (Puerto Rico-i) párharc győztesével találkozik.

A kvalifikációs verseny első szakaszában három tokiói helyet osztanak ki, majd az utolsó napon a kiesők egy része még harcba szállhat a Dohában megszerezhető negyedik kvótáért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik