Asztalitenisz: Póta bemutatkozott Spanyolországban

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.14. 18:52
null
Póta bemutatkozott Spanyolországban (Fotó: Földi Imre, archív)
Az elmúlt évet kislánya születése és a pandémia miatt szinte teljes egészében kihagyó Póta Georgina lejátszotta első mérkőzéseit a spanyol élvonalban.

Ha nem is pontosan így tervezte, de az elmúlt év legnagyobb részét végül „szülési szabadságon” töltötte Póta Georgina: a gyermeket váró kétszeres Európa-bajnok klasszis már a 2020 januárjában megrendezett csapat olimpiai selejtezőt sem vállalta – a válogatott akkor nagy bravúrral nélküle is megszerezte a tokiói kvótát –, majd június első napján megszületett a kislánya, Regina. Akkor még úgy tervezte, az ősszel visszatér a játékhoz, s játszott is néhány mérkőzést a bajnoki címvédő Budaörs csapatában, de a pandémia keresztül húzta a számításait. A magyar bajnoki címvédő asztaliteniszezője közben, kihasználva a szabályt, miszerint egy játékos egy idényben több együttesben is szerepelhet aláírt a spanyol élvonalban szereplő Hujase Jaén Paraisóhoz.

A válogatott játékosok egy része az utóbbi két hetet Dohában töltötte, ahol a WTT-sorozat 3. és 4. kategóriás versenyén szerepeltek, ám Póta azt az utat még nem vállalta, szombaton viszont eljött a pillanat, tétmérkőzést játszott a spanyol élvonalban.

Az első összecsapáson az Irun Leke Enea TM volt az ellenfél, s kuriózum, hogy ebben az együttesben szerepel budaörsi csapattársa, Lovas Petra – a sors úgy hozta, hogy éppen ellene kellett lejátszania bemutatkozó találkozóját. Kettejük párharcát ezúttal Lovas nyerte meg 3:1-re, de Póta első sikerére sem kellett sokat várni, hiszen nem sokkal később 3:2-re győzött a Leke Enea román légiósa, Ioana Tecla Ghemes ellen, a csapattalálkozó pedig végül 3:3-as döntetlennel zárult.

A szombat esti második fordulóban a fokozatos visszatérés jegyében Póta csak tartalék volt, de a társai így is 4:1-re legyőzték a CDTM Rivast, míg Lovas Petráék 4:1-es vereséget szenvedtek a Tecnigen Linarestől – Lovas ezen az összecsapáson nyeretlen maradt.

Pótára most egy kis szünet vár, csapata április 10-én játszik újra, Lovasék pedig legközelebb március 26-án állnak asztalhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik