Asztalitenisz ob: Nagyváradi és Nagy nyert a vegyes párosoknál

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.03.19. 20:52
A Nagy Krisztián, Nagyváradi Mercédesz duó nyerte meg a vegyes párosok küzdelmét az asztaliteniszezők 99. országos bajnokságán Celldömölkön.

A szombati nyitó napon az öt versenyszám közül csak ebben jutottak el a résztvevők a végjátékig.

A PTE PEAC színeiben versenyző Nagynak és a Postás SE-t képviselő Nagyváradinak a 32-es főtábla első körében nem kellett asztalhoz állnia, majd a kettős a nyolcad- és a negyeddöntőben is négyszettes, 3:1-es sikert aratott. A legjobb négy között Ecseki Nándor és Bálint Bernadett duója volt az ellenfelük, őket is négy játszmában múlták felül, a döntőben pedig Fazekas Pétert és Peterman-Varga Tímeát verték nagy csatában, 3:2-re.

Nagy Krisztián és Nagyváradi Mercédesz férfi, illetve női párosban is elődöntős Lindner Ádám, illetve Ambrus Krisztina oldalán, ezekben a számokban vasárnap rendezik az éremcsatákat.

Ami az egyest illeti, a selejtezők és a 32-es (férfi) és 16-os (női) főtábla első fordulója nem hozott meglepetést, így a férfi és a női címvédő, Fazekas Péter és Póta Georgina is továbblépett, előbbi nyolcad-, utóbbi pedig már negyeddöntős. Mindkét játékosra igaz, hogy ha megismétli tavalyi győzelmét, akkor pályafutása ötödik egyéni elsőségét gyűjti be.

Az ob győztesei és helyezettjei pénzdíjazásban részesülnek, egyesben 80 ezer forintot, párosban 30-30 ezret ér a bajnoki cím.

ASZTALITENISZ, OB
VEGYES PÁROS, DÖNTŐ

Nagy Krisztián, Nagyváradi Mercédesz (PTE PEAC, Postás SE)–Fazekas Péter, Peterman-Varga Tímea (Celldömölk, Budaörs) 3:2 (7, 8, -9, -7, 9)

A harmadik helyen a Lung Dániel, Gajdos Borbála (Győri Elektromos Vasas SK, Várpalotai Bányász SK) és az Ecseki Nándor, Bálint Bernadett (Celldömölk, Kolbermoor SV) duó végzett.

Az ob – Mercz Gábor emlékverseny – vasárnapi programja
Női egyes, férfi egyes főtábla folytatása 10.00
Női, férfi páros elődöntő 15.00
Női, férfi egyes elődöntő 15.30
Női, férfi páros döntő 16.15
Női, férfi egyes döntő 17.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik