Asztalitenisz: nyeretlenül búcsúzott a PTE PEAC az Európa-kupától

Vágólapra másolva!
2022.10.20. 19:59
null
A 16 éves Szántosi Dávid győzelemmel mutatkozott be az Európa-kupában (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Harmadik mérkőzését is elveszítette a PTE PEAC férfi asztalitenisz-csapata Havirovban, a második számú kontinentális sorozat második csoportkörében, ezzel a D-csoportban a negyedik helyen végzett.



Az már szerdán eldőlt, hogy a PTE PEAC Kalo-Méh férficsapata a második csoportkör után búcsúzott az Európa-kupától, miután a D-csoportban a belga TTC Sokah Hobokentől 3:0-ra, a vendéglátó cseh SKST Havirovtól 3:2-re kikapott. Csütörtökön a portugál GDCS Juncal elleni összecsapáson így már csak az volt a kérdés, hogy a két együttes közül melyik szerzi meg a harmadik helyet.

„Mivel már semmiképpen sem juthatunk tovább, a portugálok ellen játéklehetőséget adok a fiatal Szántosi Dávidnak, akinek ez jó alkalom, hogy a nemzetközi porondon edződjön” – mondta Varga László, a pécsiek szakvezetője, aki ezen a találkozón a 16 esztendős ifjú reménységet az első helyre jelölte az együttesben. Szántosi meg is hálálta a bizalmat, pályafutása első Európa-kupa-mérkőzésén négy játszmában legyőzte a portugálok 20 éves asztaliteniszezőjét, José Magalhaest.

A pécsiek ezzel sajnos el is lőtték az összes puskaporukat, miután a folytatásban Gerold Gábor és Pető Zsolt is vereséget szenvedett, majd 1:2 után ismét Szántosi következett, de már ő sem tudta meglepni az ellenfél legjobbját, a román Ionescu Eduardot.

A magyar bajnokcsapat ezzel a D-csoportban a negyedik helyen végzett, elbúcsúzott az Európa-kupától, azaz mostantól már csak a magyar bajnokságra kell koncentrálnia.

Mivel a két veretlen csatáját a TTC Sokah Hoboken nyerte meg, az is eldőlt, hogy a belgák az első, a csehek pedig a második helyen jutottak tovább az Ek egyenes kieséses szakaszába.

ASZTALITENISZ EURÓPA-KUPA, 2. CSOPORTKÖR
FÉRFIAK
D-CSOPORT

GDCS Juncal (portugál)–PTE PEAC Kalo-Méh 3:1
Magalhaes–Szántosi Dávid 1:3 (–10, –9, 8, –7)
Eduard–Gerold Gábor 3:1 (3, –5, 5, 6)
Svec–Pető Zsolt 3:1 (–10, 8, 7, 9)
Eduard–Szántosi 3:0 (7, 6, 7)

TTC Sokah Hoboken (belga)–SKST Havirov (cseh) 3:2

A végeredmény: 1. TTC Sokah Hoboken 6 pont, 2. SKST Havirov 5, 3. GDCS Juncal 4, 4. PTE PEAC Kalo-Méh 3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik