Asztalitenisz: magyaros Eb-döntő, Szőcs nem bírt Boros csapatával

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.10.03. 19:04
null
Az aranyat a Boros Tamara irányította németek vitték el (Fotó: ETTU)
Kettős német sikerrel zárult a kolozsvári asztalitenisz csapat Eb, a nőknél a győztes csapatot a zentai Boros Tamara irányítja, az ezüstérmes Románia egyik legjobbja pedig a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette volt.

Női asztalitenisz-válogatottunk Portugália mögött a második helyen végzett a csoportjában, így nem jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, ám a kolozsvári csapat Európa-bajnokság végjátéka magyar szempontból így sem volt érdektelen. A döntő egyik résztvevője a címvédő, egyben házigazda Románia volt, s a hazai együttesben természetesen helyet kapott a 26 esztendős marosvásárhelyi Szőcs Bernadette is. A kontinens legjobbjai közé tartozó klasszis a fináléig nagyszerűen játszott, minden mérkőzését megnyerte, ám az aranycsatában kikapott Nina Mittelhamtól.

Az asztal másik oldalán tehát a német válogatott állt, amelynek élére a tokiói olimpia után a zentai Boros Tamarát nevezték ki. Ez a név sokaknak ismerősen csenghet, hiszen a kilencvenes évek második felétől a Statisztika játékosaként sok más nagy siker mellett három BEK-győzelemnek is az aktív részese volt. Az új szakvezető mostani kontinenstorna előtt váratlant húzott: a jövő csapatát építve a német női asztalitenisz jelenlegi három legjobbját otthon hagyta, az őket követő fiataloknak szavazott bizalmat, s mint kiderült jól tette, amit csapata 3:1-es győzelme is bizonyít. Boros kapitányi teljesítménye eddig kiváló, hiszen a szeptemberi Európa Top 16-versenyen a már említett Mittelham végzett az élen, most pedig annak ellenére sikerült a németeknek besöpörniük az aranyat, hogy megfiatalított csapattal álltak asztalhoz Kolozsváron. A román válogatottat erősítő Szőcsnek viszont ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel, az Európa-bajnoki éremkollekciója pedig egyre inkább irigylésre méltó, két arany, és két bronz mellett most már négy ezüstje van.

Szőcs Bernadette-nek ezúttal meg kellett elégednie az Eb-ezüsttel (Fotó: ETTU)
Szőcs Bernadette-nek ezúttal meg kellett elégednie az Eb-ezüsttel (Fotó: ETTU)

Az Eb végül kettős német sikert hozott, miután a németek a férfiaknál is megnyerték a finálét a svédeket az elődöntőben némi meglepetésre kiejtő oroszokkal szemben. Ami pedig a magyarokat búcsúztató együtteseket illeti, a nőknél a portugálok bronzérmesek lettek, a férfiaknál a csehek a későbbi győztes német együttessel szemben maradtak alul a negyeddöntőben.

ASZTALITENISZ CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
Férfiak.
Negyeddöntő: Németország–Csehország 3:1, Dánia–Anglia 3:2, Oroszország–Ausztria 3:2, Svédország–Románia 3:1. Elődöntő: Németország–Dánia 3:0, Oroszország–Svédország 3:0. Döntő: Németország–Oroszország 3:1
Nők. Negyeddöntő: Németország–Lengyelország 3:0, Portugália–Ukrajna 3:1, Franciaország–Ausztria 3:0, Románia–Luxemburg 3:0. Elődöntő: Németország–Portugália 3:1, Románia–Franciaország 3:0. Döntő: Németország–Románia 3:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik