Asztalitenisz: izgalmas csoportba került Szudi Ádám

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.04.20. 17:35
null
Izgalmas csoportba került Szudi Ádám (Fotó: Árvai Károly)
Vegyes párosban szinte biztosan ott lesz az olimpián Szudi Ádám, a holnap kezdődő guimaraesi európai olimpiai kvalifikációs tornán pedig az is eldől, hogy egyesben is asztalhoz állhat-e Tokióban.

A portugáliai Guimaraesben holnap kezdődő európai olimpiai kvalifikációs versenyen magyar részről Szudi Ádám (16. kiemelt) áll asztalhoz, aki a rajtot megelőző délután elkészített sorsolás alapján az E-jelű négyesbe került, ahol a finn színekben versenyző Oláh Benedek (11.), a dán Tobias Rasmussen (26.) és a moldáv Andrei Putuntica (30.) lesz az ellenfele.

„Kaphattunk volna jobb, de igazság szerint sokkal rosszabb sorsolást is – magyarázta Muskó Péter. – Oláh Benedek sokat edz együtt a magyar válogatottal, így Szudival is jól ismerik egymást, ami mindkét oldalon lehet előny, de hátrány is. A 24 esztendős balkezes dán Rasmussen a német Bundesligában jelenleg a negyedik helyen álló ASV Grünwettersbach játékosa, a moldáv Putuntica ugyancsak balkezes, feltörekvő fiatal, rá is mindenképpen figyelni kell. Készülünk, próbáljuk a legtöbbet kihozni a sorsolásból.”

A főszereplő, azaz Szudi Ádám a csoportbeli ellenfeleit látva úgy reagált, „ez a négyes elég kiegyensúlyozottnak tűnik, izgalmas meccsek várhatóak, de mivel jó formában érzem magam, bizakodó vagyok”.

A kiírás szerint a háromlépcsős verseny végén a férfiaknál öt kvótát osztanak ki, ám tekintve, hogy 36-an neveztek, nagy lesz a tülekedés. Az első szakaszban négyes csoportokba osztották a mezőnyt, innen az első két helyezettek jutnak tovább az egyenes kieséses táblára, amelynek két döntőse kvótát szerez. A többieket ismét besorsolják egy táblára, ahonnan a két döntős, valamint a bronzmeccs győztese utazhat Tokióba.

Szerdán két, csütörtök délelőtt pedig még egy csoportmeccs vár Szudira, s amennyiben továbbjut, aznap este már asztalhoz állhat a második szakaszban, az egyenes kiesés tábla első fordulójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik