Asztalitenisz: Hartbrich sem jutott a főtáblára a Grand Smashen

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.09. 15:15
null
Hartbrich Leonie a vártnál nagyobb küzdelemre késztette dél-koreai ellenfelét (Fotó: WTT)
A szingapúri Grand Smash selejtezőjének 3. fordulójában a mieink közül már csak Hartbrich Leonie volt érdekelt, aki négy játszmában kikapott esélyesebb dél-koreai ellenfelétől, így számára befejeződött a verseny.

A kvalifikációs szakasz utolsó fordulójában az egy körrel korábban a nigériai Olufunke Oshonaikét legyőző Hartbrich Leonie (174.) a dél-koreai Jang He Un (85.) ellen állt asztalhoz. A papírforma az ázsiai mellett szólt, a mérkőzés képe viszont már korántsem volt ilyen egyértelmű: a 22 éves magyar játékos remek teljesítménnyel megnyerte a második szettet, s a negyedikben is közel volt ehhez, de végül a fontos pillanatokban jól koncentráló Jang He Un 3:1-re győzött.

A selejtező ezzel véget ért, a csütörtöki szünnap után péntektől már főtáblás mérkőzéseket játszanak Szingapúrban, s ugyan a selejtezőben induló Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Hartbrich Leonie sem tudta beküzdeni magát a legjobbak közé, azért így is lesz kiknek szurkolnunk. Már azt is tudjuk, hogy az 1. fordulóban Póta Georgina a szingapúri Lin Jét, Madarász Dóra a román Elizabeta Samarát kapta ellenfélül, a hatodik helyen kiemelt Ecseki, Szudi férfipárosunk az első fordulóban erőnyerő, míg a hölgyeknél a Póta, Madarász kettős az olasz Giorgia Piccolin, Debora Vivarelli duó ellen kezd.

GRAND SMASH, SZINGAPÚR
Nők. Egyes. Selejtező. 3. forduló
Jang He Un (dél-koreai)–Hartbrich Leonie 3:1 (7, –8, 2, 10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik