Asztalitenisz: férfiválogatottunk a második meccsét is elbukta az Eb-n

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.09.29. 12:25
null
Ecseki Nándor szerezte válogatottunk egyetlen győzelmét a csehek ellen (Fotó: ETTU)
A kolozsvári csapat Európa-bajnokság második napján férfi asztalitenisz-válogatottunk 3:1-re kikapott Csehországtól, ezzel eldőlt, hogy az utolsó csoportmeccstől függetlenül nem juthat tovább a negyeddöntőbe.

 

Férfi asztalitenisz-válogatottunk a nem túl sikeres keddi rajt után – a horvátok nagyon simán, 3:0-ra verték a mieinket – a szerda délelőtti programban Csehország következett a kolozsvári csapat Európa-bajnokságon. Annak ellenére, hogy a kiemelési rangsorban a csehek a 10., a magyarok a 26. helyre kerültek, egyáltalán nem tűnt reménytelennek a mérkőzés, a játékosok világranglistán elfoglalt helye alapján ugyanis indokolatlannak tűnik a kiemelésnél látható különbség: a találkozón asztalhoz állók közül Lubomír Jancarik a 83., Tomas Polansky a 141., Tomas Martinko a 993., miközben Majoros a 61., Szudi a 115, Ecseki pedig a 134.Természetesen ezekaszámok legfeljebb irányadók, nem feltétlenül mutatják, hogy egy adott pillanatban ki milyen formában van, sőt azt sem, hogy egy-egy kiélezett pillanatból ki jön ki jobban. A csehek elleni összecsapás első két párharcában például utóbbi döntött az ellenféljavára, hiszen előbb Szudi kapott ki öt szettben Polanskytól, majd Majoros járt hasonlóan Jancarikkal szemben. Az elmúlt időszakban egyre magabiztosabb Ecseki viszont nem hagyta, hogy döntő játszmáig menjen a Martinko elleni találkozója, a 3:1-es sikerévelátmenetilegvisszahozta a reményt, de mivel Majorosnagy csatában Polanskytól is kikapott, 3:1-es vereség lett a vége.

A horvátokkal szemben Muskó Péter szövetségi kapitány a nagyobb ellenállást hiányolta, ez most megvolt,agyőzelemhez azonban kevés volt.Válogatottunk két forduló után két vereséggel áll a csoportjában, s mivel csak az első juttovábba negyeddöntőbe,biztossá vált, hogy a mieinkcsütörtök délelőttaz olaszok elleni utolsó csoportmeccsükkelegyben le is zárjákEurópa-bajnoki szereplésüket.

„Ez a találkozó sokkal jobban nézett ki, mint a keddi horvátok elleni – értékelt Muskó Péter. – Az első összecsapáson Szudi a döntő játszmában 8:4-re vezetett, ha onnan nyer, talán másként alakul a folytatás. Ebből a vereségből is igyekszünk tanulni, s mivel az olaszok elleni meccsnek a továbbjutás szempontjából már nem lesz tétje, ezért valószínűleg a fiatal Juhász Patriknak is játéklehetőséget adok.”

Női válogatottunkbemutatkozására viszont még várni kell, a Bátorfi Zoltán irányította együttesa ma esti programban aportugáloktól 3:1-es vereséggel nyitóhorvátok ellenlép asztalhoz.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
G-csoport
Csehország
–Magyarország3:1
Polansky–Szudi Ádám 3:2 (9, 3, –8, –9, 8)
Jancarik–MajorosBence 3:2(–9, 11, –6, 5, 5)
Martinko–EcsekiNándor 1:3(–9,6, –5,–9)
Polansky–Majoros3:1(9,–8, 9,7)

További eredmények
Csehország–Olaszország 3:0
Horvátország–Olaszország 3:2

Az állás:1. Csehország 4 pont (6:1), 2. Horvátország 4 (6:2), 3. Olaszország 2 (2:6), 4. Magyarország 2 (1:6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik