Asztalitenisz Ek: izgalmas meccset bukott el, így már nem juthat tovább a PTE PEAC

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.12.11. 21:47
null
Demeter Lehelnek nem volt szerencséje, rövidített játszmában szenvedett vereséget (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A sorozat második csoportkörének második napján a PTE PEAC férficsapata ismét kikapott, ezzel eldőlt, hogy nem juthat tovább az Európa-kupa legjobb nyolc csapata közé.

 

„Nehéz csoportba kerültünk, s bár a spanyolok ellen Pető Zsolt és Kovács Sebestyén is döntő játszmáig jutott, a fontos pillanatokban az ellenfél szerezte a pontokat” – mondta Varga László, a pécsiek edzője, aki hozzátette, a második körben az ukrán Fortune Kijevvel szemben talán lehet keresnivalója csapatának. Tekintve, hogy Gerold Gábor betegség miatt nem tarthatott a többiekkel, a szakvezető az ukránok ellen is a Pető Zsolt, Demeter Lehel, Kovács Sebestyén trióval állt fel, míg a kijevieknél a 21 éves válogatott Viktor Jefimov, a nála jóval rutinosabb, 32 esztendős Anton Limonov, valamint a 23 éves Bohdan Szinkevics kapott játéklehetőséget.

Az első párharcban Demeter – aki pénteken a CTT Borges ellen játszmát sem tudott nyerni – Jefimovval találkozott, s a jó kezdés, 2:0-s vezetés után megtorpant, az ukrán átvette az irányítást és döntő szettben nyert. A pécsiek szerbiai légiósa, Pető Zsolt következett, a tokiói olimpiát is megjáró klasszis hasonlóan nagy csatát vívott Limonovval, a végén pedig az ebben a sportágban létező legkisebb különbséggel nyerve kiegyenlített. A folytatásban már nem is volt meglepő, hogy újabb ötjátszmás párharc következett, fájó, hogy Kovács és Szinkevics küzdelméből ismét az ellenfél jött ki jobban. Ezek után Petőnek mindenképpen le kellett volna győznie Jefimovot, hogy meccsben tartsa együttesét, ám ez a lélektani előnyben lévő kijevivel szemben nem sikerült, az ukránok első számú játékosa négy szettben győzött.

„Ismét bebizonyosodott, hogy az ilyen erős és kiegyensúlyozott mezőnyben egy-egy pont is rengeteget számít – értékelt Varga László. – Ha a rövidített játszmákban kicsit nagyobb szerencsénk van, akár mi is nyerhettünk volna, de Fortuna most nem mellettünk állt.”

A 3:1-es vereséggel biztossá vált, hogy a PTE PEAC nem juthat tovább az Európa-kupa legjobb nyolc csapata közé, így az osztrák TTC Wiener Neustadt elleni vasárnapi összecsapáson a pécsiek számára már csak a szép búcsú lehet a cél.

 

EURÓPA-KUPA, 2. CSOPORTKÖR, VILA NOVA DE GAIA (PORTUGÁLIA)
FÉRFIAK
C-CSOPORT
Fortune Kijev–PTE PEAC Kalo-Méh 3:1

Jefimov–Demeter Lehel 3:2 (6, 5, –5, –2, 6:5)
Limonov–Pető Zsolt 2:3 (10, –7, 5, –11, 5:6)
Szinkevics–Kovács Sebestyén 3:2 (–9, 6, 14, –9, 6:2)
Jefimov–Pető 3:1 (13, 11, –4, 3)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik