Asztalitenisz Ek: a PTE PEAC csoportelsőként jutott tovább

Vágólapra másolva!
2021.10.23. 13:25
null
A sérült Pető Zsolt hiányában Demeter Lehel volt a pécsi együttes húzóembere (Fotó: Tumbász Hédi)
A magyar bajnok PTE PEAC veretlenül zárta a férfi asztalitenisz Európa-kupa D-csoportját Linzben, ezzel simán továbbjutott a sorozat második csoportkörébe, a Horvátországban szereplő Budapesti Erdért viszont három mérkőzés után is nyeretlen a nőknél.

 

A PTE PEAC Kalo-Méh férficsapata biztos továbbjutóként várta az Európa-kupa D-csoportjának záró napját, az ASD Marcozzi elleni összecsapás csak arról döntött, hogy az első vagy a második helyről kvalifikálja magát a második csoportkörbe. A pécsiek hibátlanul vették az eddigi három akadályt, de mivel az olaszoknál becsúszott egy vereség, kiélezett mérkőzést ígért a párharc, az ASD Marcozzi ugyanis győzelmi kényszerben állt asztalhoz. A magyar együttes helyzetét nehezítette, hogy a szerbiai légiós, Pető Zsolt megsérült, így Demeter Lehel és Gerold Gábor mellett Kovács Sebestyén került be a csapatba, míg a másik oldalon két olasz, Antonio Amato és Tommaso Maria Giovannetti mellett a kubai Jorge Moises Campos kapott lehetőséget.

Pető hiányában ezúttal a 43 éves Demeter lépett elő húzóemberré, előbb Giovannettit, majd az ellenfél legjobbját, Campost is legyőzte, s mivel az ugyancsak rutinosnak számító Gerold is hozott egy partit, ha nem is könnyen, de sikerült megszerezni a győzelmet. A PTE PEAC ezzel csoportgyőztesként jutott tovább az Európa-kupa második csoportkörébe.

A nőknél a nemzetközi porondon újonc Budapesti Erdért a horvátországi Duga Resában szerepel. A C-csoport harmadik körében a fővárosiak a vendéglátó STK Aquaestil Duga Resa ellen álltak asztalhoz, s miként a pénteki két mérkőzésen, az Ambrus Krisztina, Imre Leila, Fejős Anna trió ezúttal sem tudta megszorítani ellenfelét. A 3:0-s vereség tükrözi a papírformát, pláne, hogy az ellenfélnél Lea Rakovac mellett két ázsiai származású játékos, az amerikai-kínai Amy Wang és a horvát-kínai Xue Han Vukelja szerepelt. Mivel az Erdért már biztosan nem jut tovább, a csapat célja az lehet, hogy az esti programban szépen búcsúzzon a portugál Uniao Sebastianense ellen.

EURÓPA-KUPA, ELSŐ CSOPORTKÖR
Férfiak. D-csoport, Linz
PTE PEAC Kalo-Méh–ASD Marcozzi (olasz) 3:2
Demeter Lehel–Giovannetti 3:1 (–8, 5, 8, 3), Gerold Gábor–Campos 1:3 (–8, –6, 7, –8), Kovács Sebestyén–Amato 1:3 (6, –8, –8, –8), Demeter–Campos 3:2 (8, –9, 7, –10, 6:4), Gerold–Giovannetti 3:1 (5, 7, –9, 8)

EURÓPA-KUPA, ELSŐ CSOPORTKÖR
Nők. C-csoport, Duga Resa
STK Aquaestil Duga Resa (horvát)–Budapesti Erdért SE 3:0
Wang–Imre Leila 3:0 (10, 7, 7), Vukelja–Ambrus Krisztina 3:1 (4, –14, 9, 3), Rakovac–Fejős Anna 3:1 (4, 6, –10, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik