Asztalitenisz Ek: a vendéglátó spanyolok átrohantak a Budaörsön

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.12.10. 20:01
null
Az Európa-kupában szereplő Budaörs női csapata (balról): Bachman Péter edző, Fazekas Mária, Dari Helga, Póta Georgina (Fotó: Budaörsi SC)
Vereséggel kezdte az Európa-kupa második csoportkörét Spanyolországban az SH-ITB Budaörsi SC női csapata, amely még így is bejuthat a negyeddöntőbe, ha a hátralévő két mérkőzését megnyeri.  
Annak ellenére, hogy az európai szövetség rangsora alapján a 8. helyen kiemelt SH-ITB Budaörsi SC női együttese számított az Európa-kupa második csoportkörében a B-csoport esélyesének, Bachman Péter a magyar bajnoki címvédő edzője már a rajt előtt óvatosságra intett: „A vendéglátó spanyolok kerete kifejezetten erős, rájuk figyelni kell, akár a csoportgyőzelemre is esélyesek”.

Nos, a péntek esti nyitányon kiderült, a szakember nem a levegőbe beszélt. A Reus Ganxets Miro a budaörsiek ellen a legerősebb összeállításban állt asztalhoz, vagyis a 32 éves brazil Jessica Yamada, a 20 éves orosz Anasztaszija Kolis és a 34 éves spanyol Sara Ramírez kapott játéklehetőséget, míg a budaörsiek a jól megszokott Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga trióval álltak fel. Az első két párharc alapjaiban határozta meg az összecsapást: előbb Póta két rosszul sikerült játszma után valamelyest magára talált, de fordítani már nem tudott Yamadával szemben, Fazekas pedig 2:0-ra elhúzott – az első szettet 11:0-ra nyerte meg –, de Kolis innen is visszakapaszkodott. Mivel a vendéglátók 2:0-s vezetésénél a néhány napja még a portugáliai ifjúsági világbajnokságon szereplő Darinak esélye sem volt a remek napot kifogó Ramírez ellen, sima vereség lett a vége.

Ennél jobb kezdésre számítottunk – mondta a találkozót követően Bachman Péter. – Ezzel a vereséggel kényszerpályára kerültünk, a hátralévő két mérkőzést, az osztrák TTC Villach és a szlovák SKST Bratislava ellen meg kell nyernünk, s akkor ott lehetünk a legjobb nyolc között.”

EURÓPA-KUPA, 2. CSOPORTKÖR, REUS (SPANYOLORSZÁG)
NŐK. B-CSOPORT:

R
eus Ganxets Miro (spanyol)–SH-ITB Budaörsi SC 3:0
Yamada–Póta Georgina 3:1 (8, 5, –6, 10)
Kolis–Fazekas Mária 3:2 (–0, –8, 8, 8, 6:5)
Ramírez–Dari Helga 3:0 (4, 5, 3)

TTC NanoTech Villach (osztrák)–SKST Bratislava (szlovák) 3:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik