Asztalitenisz Ek: a Budaörs női csapata bejutott a negyeddöntőbe

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.12.12. 20:38
null
Az Európa-kupa negyeddöntőjébe jutó Budaörs női csapata (balról): Bachman Péter edző, Póta Georgina, Dari Helga, Somlyó Gergely klubelnök, Fazekas Mária, Szvitán Krisztina szakosztályvezető (Fotó: Budaörsi SC)
A magyar bajnoki címvédő SH-ITB Budaörsi SC női csapata a szlovák SKST Bratislava elleni 3:0-s győzelemmel kvalifikálta magát az Európa-kupa legjobb nyolc együttese közé, a férfiaknál a PTE PEAC Kalo-Méh három vereséggel a csoportja utolsó helyén zárt.

 

Az Európa-kupa második csoportkörének utolsó mérkőzése előtt egyértelmű volt az SH-ITB Budaörsi SC női csapatának helyzete: ha legyőzi a szlovák SKST Bratislavát, továbbjut a negyeddöntőbe, ha viszont netán vereséget szenved, kiesik. Az esélyek egyértelműen a magyar bajnok mellett szóltak, a Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga trió erősebb, mint a pozsonyiak legjobb hármasa, még akkor is, ha az ellenfélnél két norvég légiós is asztalhoz állt. A kérdés csak az volt, a budaörsiek élnek-e az eséllyel, de valójában az óvatosság csak addig volt indokolt, amíg el nem kezdődött a spanyolországi Reusban megrendezett találkozó: Póta a 18 éves norvég Martine Toftakert, Fazekas pedig a 21 esztendős Rebekka Carlsent intézte el magabiztosan – ez még akkor is igaz, ha utóbbinak egy játszmát sikerült ellopnia –, s mivel a szlovákoknál a harmadik helyen a 15 éves Dominika Wiltschková szerepelt, nem volt kérdés, hogy a hét elején még a portugáliai ifjúsági világbajnokságon szereplő Dari Helga is hozza a maga partiját.

Az elsődleges célunkat teljesítettünk, továbbjutottunk – mondta Bachman Péter a budaörsiek szakvezetője. – Viszont azzal, hogy még pénteken a spanyoloktól kikaptunk és ezzel a második helyen zártunk, a folytatásban nehezebb dolgunk lesz, ugyanis a negyeddöntőben biztosan valamelyik csoportgyőztessel kell játszanunk.”

A férfiaknál az Európa-kupa második csoportkörének Portugália adott otthont a hét végén, s miután a PTE PEAC Kalo-Méh két vereséggel nyitott, már szombaton eldőlt, hogy nem juthat tovább. Ennek tudatában felszabadultan, tét nélkül állhattak asztalhoz a pécsiek a TTC Wiener Neustadt ellen.

Ennek a négyesnek az egyik legjobb csapata az osztrák együttes, nem mi vagyunk az esélyesek, de természetesen megpróbálunk szépen, emelt fővel búcsúzni” – fogalmazott még a kezdés előtt Varga László, a PTE PEAC edzője.

A TTC Wiener Neustadt elsőként a cseh válogatott, néhány éve még top 100-as Tomas Konecnyt dobta be, aki némi szerencsével, de összességében meggyőző játékkal győzte le a pécsiek szerbiai légiósát, Pető Zsoltot. Demeter Lehelnek még nehezebb dolga volt, neki ugyanis a tokiói olimpián is asztalhoz álló horvát Frane Kojic jutott, ám a 43 éves pécsi játékos nem foglalkozott ellenfele „előéletével”, s nagy bravúrral négy játszmában győzött. Demeter később Konecnyt is megizzasztotta, csak rövidített játszmában kapott ki tőle, de mivel közben a betegsége miatt az utat nem vállaló Gerold Gábor helyett beugró Kovács Sebestyén is kikapott, az osztrákok 3:1-re nyertek, viszont Varga László vágya is teljesült: a PTE PEAC emelt fővel búcsúzott az Európa-kupától.

ASZTALITENISZ
EURÓPA-KUPA, 2. CSOPORTKÖR

Férfiak. C-csoport (Vila Nova de Gaia, Portugália)
TTC Wiener Neustadt (osztrák)
–PTE PEAC Kalo-Méh 3:1
Konecny–Pető Zsolt 3:0 (9, 6, 4)
Kojic–Demeter Lehel 1:3 (5, –8, –7, –7)
Wetzel–Kovács Sebestyén 3:0 (5, 5, 7)
Konecny–Demeter 3:2 (–3, –9, 3, 10, 6:3)

Nők. B-csoport (Reus, Spanyolország)
SH-ITB Budaörsi SC–
SKST Bratislava (szlovák) 3:0
Póta Georgina–Toftaker 3:0 (6, 5, 6)
Fazekas Mária–Carlsen 3:1 (8, –8, 3, 8)
Dari Helga–Wiltschková 3:0 (8, 6, 8)
Reus Ganxets Miro (spanyol)–TTC Nanotech Villach (osztrák) 3:1.
A végeredmény:
1. Reus Ganxets Miro 3, 2. SH-ITB Budaörsi SC 2, 3. TTC Villach 1, 4. SKST Bratislava 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik