Asztalitenisz Ek: hátrányból várja a visszavágót a Budaörs

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.01.15. 20:52
Az SH-ITB Budaörsi SC női csapat az Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén hazai pályán 3:1-es vereséget szenvedett az olasz ASD Quattro Moritól, így a négy közé jutáshoz a január 19-i olaszországi visszavágón bravúr kell.
Fazekas Mária szerezte a budaörsiek egyetlen győzelmét (Fotó: Földi Imre)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Fazekas Mária szerezte a budaörsiek egyetlen győzelmét (Fotó: Földi Imre) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Az európai szövetség az idény elején a nyolcadik helyen rangsorolta a tavaly májusban az Európa-kupában ezüstérmet szerző, magyar bajnoki címvédő SH-ITB Budaörsi SC együttesét, ami azt jelentette, hogy indulásnál a Bajnokok Ligájába kapott besorolást. A csapat játékoskerete azonban közben változott, így a Bachman Péter edző irányította budaörsiek a BL-csoportköréből nem jutottak tovább, az Európa-kupában viszont a második csoportkört „túlélve” már a legjobb nyolc között vannak, ahol az olasz ASD Quattro Mori vívnak oda-visszavágós párharcot.

Bachman Péter a jól megszokott Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga hármast küldte asztalhoz – a budaörsiek hosszú ideje tartják magukat ahhoz, hogy kizárólag magyar játékosokat szerepeltetnek – a vendégek két román román légióssal érkeztek Magyarországra. Közülük az őszi csapat Európa-bajnokságon a románokkal ezüstérmet szerző Andreea Dragoman mindjárt megoldhatatlan feladat elé állította a budaörsiek első számú játékosát, Póta Georginát, aki ugyan az első szettet még magabiztos játékkal hozta, ám ezt követően többnyire csak ment az eredmény után, ráadásul Dragoman a kritikus pillanatokban is higgadt tudott maradni.

A folytatás sem úgy alakult, ahogyan azt Bachman Péter remélte, Dari Helga a nagyon simán, játszmát sem nyerve kapott ki az olaszok másik román légiósától, a 20 éves Tania Maria Plaiantól. A budaörsiek fiatalja hiába kereste, nem találta a román játékának ellenszerét, s ugyan a harmadik szettben a szakvezető egy időkérés erejéig még megpróbált tüzet oltani, a budaörsiek 19 esztendős reménységének összességében nem volt esélye a győzelemre.

A Quattro Mori 2:0-s vezetésénél érezhető volt, hogy ezt a meccset a Budaörs már nem nagyon tudja megfordítani, vagy legalábbis csoda kellene hozzá. Arra számítani lehetett, hogy Fazekas Mária könnyedén elintézi a vendégek harmadik számú játékosát, az olasz Rossana Antonella Ferciugot, ám ezt követően ismét a Dari Helgán átgázoló Plaian következett, akit a 0:2-ről is visszakapaszkodó, de végül rövidített játszmában alulmaradó Póta sem tudott megállítani. Ezzel az olasz együttes így 3:1-es előnnyel várhatja a visszavágót, ami január 19-én lesz Cagliariban.

„A kezdés előtt egálnak éreztem a párharcot, ezek után viszont már inkább az olaszok felé billen a mérleg nyelve – értékelt a találkozót követően Bachman Péter. – Ennek ellenére természetesen nem adjuk fel, szerdán Olaszországban megpróbálunk javítani.”

ASZTALITENISZ EURÓPA-KUPA
NŐK, NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
SH-ITB Budaörsi SC–ASD Quattro Mori (olasz) 1:3
Póta Georgina–Dragoman 1:3 (7, –9, –6, –9)
Dari Helga–Plaian 0:3 (–7, –5, –3)
Fazekas Mária–Ferciug 3:0 (7, 2, 3)
Póta–Plaian 2:3 (–11, –6, 3, 11, 5:6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik