Asztalitenisz Eb: két párosunk is egy lépésre az Eb-éremtől

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.25. 16:41
null
Ecseki Nándor és Szudi Ádám is éremért játszhat (Fotó: ETTU)
Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám férfi, valamint a Póta Georgina, Britt Eerland – utóbbi holland – női páros is bejutott a negyeddöntőbe az asztaliteniszezők varsói egyéni Európa-bajnokságán, azaz szombaton mindkét egység éremért játszik.

 

A varsói egyéni Európa-bajnokság pénteki játéknapjára egyesben a mieink közül már csak a magyar bajnoki címvédő Imre Leila maradt versenyben, a nyolcaddöntőbe jutásért Christina Kallberg ellen állt asztalhoz.

„Nehéz meccsre számítok, különösen azért, mert bár a svéd lány fiatalabb, a nemzetközi mezőnyben valamivel rutinosabbnak számít” – fogalmazott Bátorfi Zoltán, női válogatottunk szövetségi kapitánya a kezdés előtt. A jóslatával persze nem vállalt nagy kockázatot, két fiatal, feltörekvő asztaliteniszező találkozása nem is lehet másmilyen. A Budapesti Erdért 24 éves játékosa kezdett jobban, 2:0-ra elhúzott, de a Bátorfi által is említett rutin végül is a svédet segítette abban, hogy fordítani tudjon.

Imre Leila mellett két számban három párosunk volt érdekelt pénteken. A férfiaknál a harmadik helyen kiemelt Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős szépen menetel előre, a portugál Joao Geraldo, Diogo Carvalho duó elleni négyjátszmás győzelem kifejezetten biztató. A következő kanyar viszont ennél is rázósabbnak ígérkezik, a 2012-es és 2018-as Eb-aranyérmes osztrák Gárdos, Habesohn egység vár a mieinkre – itt a tét a négy közé jutás, azaz már az Európa-bajnoki érem. Ami nem mellesleg azért is érdekes, mert magyar férfi játékos legutóbb 2007-ben állhatott Eb-dobogóra, akkor Pázsy Ferenc Póta Georginával vegyes párosban lett harmadik, ha viszont a „tisztán” férfi érmeket nézzük, akkor a csapat 1998-ban Párizsban megszerzett harmadik helyéig kell visszamennünk az időben.

A nőknél Pergel Szandra a sérülés miatt visszalépő Madarász Dóra helyére beugró Imre Leilával az oldalán a nyolcaddöntőben egy igen érdekes kettőstől, a luxemburgi Ni Xialian, Sarah de Nutte egységtől kapott ki: előbbi a még 57 évesen is fantasztikus „szupernagyi”, utóbbi pedig korábbi szövetségi kapitányunk, Téglás Péter tanítványa. Jó hír viszont, hogy ebben a számban is maradt még versenyzőnk, Póta Georgina a holland Britt Eerlanddal kiválóan együttműködve bejutott a legjobb négy közé, ám szombaton, már az éremért, itt is erős ellenfél, a német Nina Mittelham, Sabine Winter páros – előbbi másik partnerrel ugyan, de címvédő – következik.

ASZTALITENISZ
EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARSÓ
Férfiak. Páros. Nyolcaddöntő:
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Geraldo, Carvalho (portugál) 3:1 (5, –4, 9, 10)
Nők. Egyes. A 16 közé jutásért: Kallberg (svéd)–Imre Leila 4:2 (–7, –9, 7, 6, 5, 8)
Páros. Nyolcaddöntő: Ni Xia Lian, De Nutte (luxemburgi)–Pergel, Imre 3:1 (2, –9, 4, 5), Póta Georgina, Eerland (magyar, holland)–Bergström, Bergand (svéd) 3:1 (–7, 8, 9, 7)

Vegyes páros, döntő:
Dang Qiu, Nina Mittelham (német)–Lubomir Pistej, Barbora Balazova (szlovák) 3:0 (9, 8, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik