Asztalitenisz Eb: bronzérmes a Póta, Ekholm páros

SZŰCS MIKLÓS (Alicante)SZŰCS MIKLÓS (Alicante)
Vágólapra másolva!
2018.09.22. 17:51
Nem sikerült döntőbe jutnia a Póta Georgina, Matilda Ekholm magyar, svéd párosnak, mivel az elődöntőben hét szettben kikapott az előzetesen esélytelenebbnek tartott osztrák, orosz duótól.

A német Petrissa Solja, Sabine Winter kettős ellen sikerrel megvívott délelőtti negyeddöntő után a délutáni programban már a fináléba jutásért lépett asztalhoz a Póta Georgina, Matilda Ekholm magyar, svéd páros.

Az esélyek egyértelműen az első helyen kiemelt Pótáék mellett szóltak, és sokáig úgy is tűnt, hogy meglesz a győzelem, ám 3:1-es előny után megváltozott a játék képe, Polcanováék egyre magabiztosabbá váltak, ami elbizonytalanította a magyar, svéd kooperációt, ami végül 4:3-as vereséget hozott.

„A mérkőzés első felében minden egyben volt, jól játszottunk, akkor elképzelni sem tudtam, hogy ennyire megváltozhat minden. Sajnos becsúszott néhány hiba, amitől megfordult a meccs és utána már nem tudtunk váltani” – mondta kissé elkeseredve Póta.

A mieink ezzel befejezték szereplésüket az alicantei Európa-bajnokságon, a mérleg egy bronz, amely egyébként Póta Georgina tizenkettedik Európa-bajnoki érme is egyben.

EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ALICANTE
Nők. Páros. Elődöntő:
Polcanova, Noskova (osztrák, orosz)–Póta Georgina, Ekholm (magyar, svéd) 4:3 (–9, –1, 6, –6, 6, 2, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik