Asztalitenisz: Dari Helga bebizonyította, a kínaiak sem verhetetlenek

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.25. 15:28
null
Dari Helga (Fotó: Földi Imre, archív)
A wtt-sorozat Olomoucban zajló feeder-versenyén, a főtáblás küzdelmek első napjának délelőtti programjában a négy asztalhoz álló magyar egységből három kikapott, Dari Helga viszont kellemes meglepetésre kínai játékost legyőzve bejutott a 32 közé.


Az olomouci wtt-verseny főtáblának első napján amieink közülaz első helyen kiemelt Ecseki Nándor, Szudi Ádám férfi párosegyértelműen esélyesként állt asztalhoz, ugyanisa cseh Jiri Martinko, Pavel Sirucek duókétségkívüla legyőzhető kategóriába tartozik. Ennek megfelelően indult a nyolcaddöntő, az első két játszmát hoztákis Szudiék, ám ezt követően két nagy csatában elbukott szett után az ötödik etapban már nem volt esély. Ecseki vegyes párosban sem járt jobban, igaz miután állandó párospartnere, Madarász Dóra nem indult aCsehországban, Hartbrich Leonie személyében alkalmi társat kapott, így nem meglepő, hogy a jóval összeszokottabb olasz Jordy Piccolin, Debora Vivarelli kooperáció három játszmában győzve jutott be legjobb nyolc közé.

Női egyesben Hartbrich Leonie (világranglista-139.)számára most még túl nagy falat volta kínai származású német Yuan Wan (90.),sDari Helga (224.)sem favoritként várta aLi Jü-csi (374.)elleniösszecsapást. A kínaitugyan egyelőre méghátrább jegyzik Darinál, de csak azért, mert 19 évesen kevés nemzetközi versenyen szerepelt,a tapasztalatok alapján viszont azok a játékosok, akiket a kínaiak elhoznak egy európai versenyre,azadott eseményenbárkivel szembengyőzelmieséllyel indulnak.Minden bizonnyal Li Jü-csi is úgyérezte– különösen, amikor már 3:1-re vezetett –, hogy a főtábla első fordulója nem okozhat gondot neki, ám a budaörsiek 20 éves válogatottjaezt másként gondolta:bravúros szereplésselebből a hátrányból is képes volt talpra állni és fordítani,így bejutott a második körbe, ahol a szlovák Tatiana Kukulková lesz az ellenfele.

Az esti programban férfi egyesben is megkezdik a küzdelmeket,ebben a számbanMajoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Lakatos Tamásküzd a 32 közé jutásért.

WTT-SOROZAT, FEEDER, OLOMOUC
Férfiak. Páros. Nyolcaddötő:

Martinko, Sirucek (cseh)–Ecseki, Szudi3:2 (–9, –8, 11,11, 5)
Nők. Egyes. A 32 közé jutásért:
Wan (német)–Hartbrich Leonie 4:0 (4, 7, 4, 13)
Dari Helga–Li Jü-csi (kínai)4:3(–6, 7,–8,–2,11, 6, 10)
Vegyes páros. Nyolcaddöntő:
Piccolin, Vivarelli (olasz)–Ecseki, Hartbrich 3:0 (7, 6, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik