Asztalitenisz csapat-vb: kikaptak a nők, nem sikerült a 12 közé jutás

Vágólapra másolva!
2018.05.01. 22:53
A magyar női válogatott az utolsó csoportmérkőzésén 3:2-re kikapott az ukránoktól a svédországi Halmstadban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokság keddi játéknapján, s ez azt jelenti, hogy nem jutott be a legjobb 12 közé, a folytatásban a 13–24. helyért játszik majd. Az esti csata igazi ki-ki meccs volt, a győztes szerezte meg a harmadik helyet, s ezzel a felsőági rájátszás lehetőségét.

Kezdésként Madarász Dóra három szettben kikapott Margarita Peszockától, majd Póta Georgina is csupán egy játszmát tudott elvenni a védekező stílusban játszó Zsanna Gaponovától.

Nulla kettes állásnál Pergel Szandrára várt a feladat, hogy az ugyancsak védő Tetjana Bilenko ellen életben tartsa a magyar reményeket, s ő meg is oldotta a helyzetet, nagy csatában sikerült szépítenie. Póta a második meccsén Peszockával nézett farkasszemet, ezúttal már ő irányított, és ugyan a harmadik szettet elvesztette, összességében magabiztosan nyert.

A mindent eldöntő ötödik találkozót Gaponova és Madarász játszotta, s az ukrán gyorsan megnyerte az első két szettet, így ismét elúszni látszott a találkozó. A magyar játékos azonban nem adta fel, a harmadik játszmában szépített, de a folytatásban már ismét az ukránok örülhettek. Gaponova sorra gyűjtötte a pontokat, 10:4-nél hat meccslabdához jutott, és a másodikat beütve megnyerte csapatának a mérkőzést.

Az előző vb-n 13. magyar válogatott célja az volt, hogy most bekerüljön a legjobb 12 közé, de a legjobb esetben ezúttal is legfeljebb a 13. helyen végezhet. A következő ellenfél egyelőre nem ismert.

ASZTALITENISZ CSAPAT-VB
NŐK, BAJNOKI DIVÍZIÓ, B-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Ukrajna–Magyarország 3:2
Margarita Peszocka–Madarász Dóra 3:0 (9, 5, 7)
Zsanna Gaponova–Póta Georgina 3:1 (8, 6, –7, 9)
Tetjana Bilenko–Pergel Szandra 1:3 (–3, 7, –11, –10)
Peszocka–Póta 1:3 (–11, –7, 6, –3)
Gaponova–Madarász 3:1 (7, 7, –6, 5)

A CSOPORT TOVÁBBI EREDMÉNYEI
Japán–Egyesült Államok 3:0
Ausztria–Egyiptom 3:0

A csoport végeredménye: 1. Japán 10 pont, 2. Ausztria 9, 3. Ukrajna 8, 4. Magyarország 7, 5. Egyesült Államok 6, 6. Egyiptom 5
A győzelemért 2, a vereségért 1 pont jár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik